Beeswax, white (Apis mellifera L.)
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 18-03-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 85%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Το λευκό κερί μέλισσας είναι ένα φυσικό συστατικό που λαμβάνεται από την κηρήθρα των μελισσών (Apis mellifera L.). Το άρωμά του θυμίζει καλοκαίρι σε πλήρη άνθιση, με κυρίαρχη νότα τη γλυκιά μυρωδιά του μελιού. Αυτή η γλυκύτητα συμπληρώνεται αρμονικά από μια λεπτή υπόνοια φρεσκοκομμένου σανού, δημιουργώντας μια ζεστή και φυσική αρωματική εμπειρία που μεταφέρει τις αισθήσεις σε ανθισμένα λιβάδια και μελισσοκομεία.
Το ήξερες ότι
Το λευκό κερί μέλισσας παράγεται από νεαρές εργάτριες μέλισσες που διαθέτουν ειδικούς αδένες στην κοιλιά τους, οι οποίοι μετατρέπουν τα σάκχαρα του μελιού σε κερί.
Για την παραγωγή μόλις 450 γραμμαρίων κεριού, οι μέλισσες χρειάζεται να καταναλώσουν περίπου 3,6 κιλά μελιού! Αυτή η εντυπωσιακή αναλογία αναδεικνύει πόσο πολύτιμο είναι το κερί μέλισσας στη φύση.
Το κερί μέλισσας αποτελείται από περισσότερες από 300 διαφορετικές χημικές ενώσεις, καθιστώντας το ένα από τα πιο πολύπλοκα φυσικά κεριά.
Το λευκό κερί μέλισσας είναι στην πραγματικότητα κίτρινο κερί που έχει υποστεί διαδικασία λεύκανσης και φιλτραρίσματος για να αφαιρεθούν οι χρωστικές ουσίες και οι προσμείξεις.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.
Κανονισμός & Ασφάλεια
Το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Συστατικά Αρωμάτων (RIFM) βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας ολοκληρωμένης αξιολόγησης ασφαλείας για το λευκό κερί μέλισσας. Μόλις ολοκληρωθεί, η αξιολόγηση θα εξεταστεί από την Επιτροπή Ειδικών για την Ασφάλεια Αρωμάτων και θα δημοσιευθεί σε επιστημονικό περιοδικό μετά από αξιολόγηση από ομότιμους κριτές.