Butylated Hydroxytoluene (BHT)
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 30-05-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 60%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Το Butylated Hydroxytoluene, γνωστό και ως BHT, είναι ένα ισχυρό συνθετικό αντιοξειδωτικό που βρίσκει ευρεία εφαρμογή στην αρωματοποιία και τη βιομηχανία καλλυντικών. Εμφανίζεται ως λευκή έως υπόλευκη κρυσταλλική σκόνη με ένα πολύ διακριτικό, ελαφρώς φαινολικό άρωμα. Η κύρια λειτουργία του Butylated Hydroxytoluene είναι να προστατεύει τα ευαίσθητα συστατικά από την οξείδωση, παρατείνοντας έτσι σημαντικά τη διάρκεια ζωής των αρωμάτων και των καλλυντικών προϊόντων. Χρησιμοποιείται συνήθως σε χαμηλές συγκεντρώσεις, περίπου 0,1%, σε έλαια, ειδικά εσπεριδοειδών, αλδεΰδες και άλλα υλικά που είναι ευπαθή στο οξυγόνο, διατηρώντας την αρωματική τους ποιότητα και επιβραδύνοντας τις χρωματικές αλλαγές.
Το ήξερες ότι
- Το Butylated Hydroxytoluene (BHT) αξιοποιείται ευρέως ως συντηρητικό όχι μόνο στα καλλυντικά αλλά και στη βιομηχανία τροφίμων, προστατεύοντας τα προϊόντα.
- Η αντιοξειδωτική δράση του Butylated Hydroxytoluene (BHT) οφείλεται στην ικανότητά του να δεσμεύει τις ελεύθερες ρίζες, προλαμβάνοντας την αλλοίωση των αρωματικών ενώσεων.
- Η προσθήκη Butylated Hydroxytoluene (BHT) μπορεί να αυξήσει τη διάρκεια ζωής των ευαίσθητων αιθέριων ελαίων έως και 200%, διατηρώντας τη φρεσκάδα τους.
- Παρά την ισχυρή προστατευτική του δράση, το Butylated Hydroxytoluene (BHT) είναι πρακτικά μη ανιχνεύσιμο οσφρητικά στα τελικά προϊόντα αρωματοποιίας.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.