Bucchu leaves oil (Barosma spp.)
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 18-03-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 85%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Το αιθέριο έλαιο από τα φύλλα του φυτού bucchu (Barosma spp.) αποτελεί ένα ξεχωριστό συστατικό αρωματοποιίας. Το φυτό αυτό φύεται στις πλαγιές χαμηλών βουνών της Νότιας Αφρικής, όπου καλλιεργείται για τις αρωματικές του ιδιότητες. Το έλαιο που εξάγεται από τα φύλλα του προσφέρει ένα μοναδικό άρωμα που συνδυάζει διαφορετικές νότες. Χαρακτηρίζεται από έναν ιδιαίτερο συνδυασμό φρουτώδους και μινθολικού χαρακτήρα, με νότες που θυμίζουν φραγκοστάφυλα, ροδάκινα, τροπικό μάνγκο και καμφορά με μια υποψία μέντας.
Φυσική προέλευση
Το ήξερες ότι
Τα φύλλα του bucchu έχουν μακρά ιστορία χρήσης στην παραδοσιακή ιατρική των ιθαγενών της Νότιας Αφρικής, όπου χρησιμοποιούνταν για την αντιμετώπιση στομαχικών διαταραχών και ως διουρητικό.
Η ονομασία "bucchu" προέρχεται από τη γλώσσα των Khoikhoi, μιας από τις παλαιότερες φυλές της Νότιας Αφρικής, και αναφέρεται στην αρωματική φύση του φυτού.
Στη Νότια Αφρική, το bucchu χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την παρασκευή ενός αρωματικού ποτού γνωστού ως "bucchu brandy", το οποίο θεωρείται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.
Κανονισμός & Ασφάλεια
Το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Υλικά Αρωματοποιίας (Research Institute for Fragrance Materials - RIFM) βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας ολοκληρωμένης αξιολόγησης ασφαλείας για το έλαιο από φύλλα bucchu (Barosma spp.). Μόλις ολοκληρωθεί, η αξιολόγηση θα εξεταστεί από την Επιτροπή Ειδικών για την Ασφάλεια των Αρωμάτων και θα δημοσιευθεί σε επιστημονικό περιοδικό μετά από αξιολόγηση από ομότιμους κριτές.