Δωρεάν μεταφορικά για αγορές 50€ με Boxnow

Allyl phenoxyacetate

Ανάλυση Συστατικού

Περιγραφή συστατικού

Το allyl phenoxyacetate χαρακτηρίζεται από φρέσκα αρώματα ανανά και άλλων φρούτων, δημιουργώντας μια αίσθηση παρόμοια με έναν οπωρώνα κατά την περίοδο της συγκομιδής. Αυτό το συστατικό παρασκευάζεται σε εργαστήρια με διάφορες μεθόδους από ειδικούς αρωματοποιούς. Τα τελευταία χρόνια, η παραγωγή του βασίζεται όλο και περισσότερο σε ανανεώσιμες πρώτες ύλες, συμβάλλοντας στη διατήρηση των φυσικών πόρων του πλανήτη και στην προώθηση πιο βιώσιμων πρακτικών στη βιομηχανία αρωμάτων.

Το ήξερες ότι

  1. Η χημική δομή του allyl phenoxyacetate είναι υπεύθυνη για το χαρακτηριστικό άρωμα φρούτων. Οι εστέρες, στους οποίους ανήκει αυτή η ένωση, είναι γνωστοί για τις φρουτώδεις νότες τους στην αρωματοποιία.

  2. Τα συνθετικά αρώματα φρούτων αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο της σύγχρονης αρωματοποιίας, επιτρέποντας στους δημιουργούς να επιτύχουν σταθερά και ακριβή αρωματικά προφίλ που θα ήταν δύσκολο να επιτευχθούν μόνο με φυσικά εκχυλίσματα.

  3. Παρόλο που ακούγεται αντιφατικό, τα εργαστηριακά παρασκευασμένα συστατικά συχνά έχουν μικρότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο από τα φυσικά εκχυλίσματα, καθώς δεν απαιτούν εκτεταμένες καλλιέργειες ή συγκομιδή σπάνιων φυτών, συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση της βιοποικιλότητας.

CAS Αριθμός

863306-60-97493-74-5

Επίσης γνωστό και ως

Prop-2-enyl 2-(phenoxy)acetateAcetic acid, 2-phenoxy-, 2-propen-1-yl esterPhenoxy allyl acetate2- propenyl phenoxyacetatePhenoxyacetic acid 2-propenyl esterAcetic acid, phenoxy-, allyl esterAllyl phenoxy acetateAllyl 2-phenoxyacetatePhenoxyacetic acid allyl esterAcetic acid, phenoxy-, 2-propenyl esterAcetate p.a.

Προϊόντα YUMA με το συστατικό

IFRA

Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.

Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.

Προδιαγραφή (S)
Με περιορισμό σε συγκέντρωση (R)
IFRA Δημοσίευση

IFRA Περιορισμοί Κατηγοριών

Οι κατηγορίες IFRA είναι ένα σύστημα ταξινόμησης καθημερινών προϊόντων που δημιουργήθηκε από τη Διεθνή Ένωση Αρωμάτων.

Ομαδοποιούν προϊόντα όπως κραγιόν, αρώματα, κρέμες σώματος και είδη καθαρισμού βάσει χρήσης και επαφής με το δέρμα.

Αυτή η ταξινόμηση βοηθά τους καταναλωτές να κατανοήσουν καλύτερα τα συστατικά και τον σκοπό των προϊόντων, προσφέροντας χρήσιμη καθοδήγηση για την καθημερινή τους χρήση.

ΚατηγορίαΠεριορισμόςMax συγκέντρωση
1. Προϊόντα χειλιών και παιχνίδια παιδιώνΜε περιορισμό σε συγκέντρωση0.054%
2. Αποσμητικά και αντιιδρωτικάΜε περιορισμό σε συγκέντρωση0.016%
3. Καλλυντικά προσώπου και μάσκεςΜε περιορισμό σε συγκέντρωση0.21%
4. Αρώματα και αρωματισμένα προϊόνταΜε περιορισμό σε συγκέντρωση0.3%
5A. Λοσιόν σώματος και πούδρεςΜε περιορισμό σε συγκέντρωση0.076%
5B. Ενυδατικές προσώπου και τονωτικάΜε περιορισμό σε συγκέντρωση0.076%
5C. Κρέμες χεριών και αντισηπτικάΜε περιορισμό σε συγκέντρωση0.076%
5D. Προϊόντα φροντίδας μωρώνΜε περιορισμό σε συγκέντρωση0.025%
6. Προϊόντα στοματικής υγιεινήςΜε περιορισμό σε συγκέντρωση0.18%
7A. Θεραπείες μαλλιών με ξέβγαλμαΜε περιορισμό σε συγκέντρωση0.41%
7B. Προϊόντα μαλλιών χωρίς ξέβγαλμαΜε περιορισμό σε συγκέντρωση0.41%
8. Προϊόντα προσωπικής υγιεινήςΜε περιορισμό σε συγκέντρωση0.025%
9. Προϊόντα σώματος με ξέβγαλμαΜε περιορισμό σε συγκέντρωση0.59%
10A. Οικιακή φροντίδα (μη αερολύματα)Με περιορισμό σε συγκέντρωση0.59%
10B. Οικιακά αερολύματα και σπρέιΜε περιορισμό σε συγκέντρωση1.7%
11A. Προϊόντα με ελάχιστη μεταφορά αρώματος (χωρίς UV)Με περιορισμό σε συγκέντρωση0.025%
11B. Προϊόντα με ελάχιστη μεταφορά αρώματος (με έκθεση σε UV)Με περιορισμό σε συγκέντρωση0.025%
12. Προϊόντα χωρίς άμεση επαφή με το δέρμαΜε περιορισμό σε συγκέντρωση52%

Κανονισμός & Ασφάλεια

Το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Υλικά Αρωμάτων (Research Institute for Fragrance Materials - RIFM) βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας ολοκληρωμένης αξιολόγησης ασφαλείας για το allyl phenoxyacetate. Μόλις ολοκληρωθεί, η αξιολόγηση θα εξεταστεί από την Επιτροπή Ειδικών για την Ασφάλεια των Αρωμάτων και θα δημοσιευθεί σε επιστημονικό περιοδικό μετά από αξιολόγηση από ομότιμους επιστήμονες.