Allyl phenoxyacetate
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 04-07-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 90%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Το allyl phenoxyacetate χαρακτηρίζεται από φρέσκα αρώματα ανανά και άλλων φρούτων, δημιουργώντας μια αίσθηση παρόμοια με έναν οπωρώνα κατά την περίοδο της συγκομιδής. Αυτό το συστατικό παρασκευάζεται σε εργαστήρια με διάφορες μεθόδους από ειδικούς αρωματοποιούς. Τα τελευταία χρόνια, η παραγωγή του βασίζεται όλο και περισσότερο σε ανανεώσιμες πρώτες ύλες, συμβάλλοντας στη διατήρηση των φυσικών πόρων του πλανήτη και στην προώθηση πιο βιώσιμων πρακτικών στη βιομηχανία αρωμάτων.
Το ήξερες ότι
Η χημική δομή του allyl phenoxyacetate είναι υπεύθυνη για το χαρακτηριστικό άρωμα φρούτων. Οι εστέρες, στους οποίους ανήκει αυτή η ένωση, είναι γνωστοί για τις φρουτώδεις νότες τους στην αρωματοποιία.
Τα συνθετικά αρώματα φρούτων αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο της σύγχρονης αρωματοποιίας, επιτρέποντας στους δημιουργούς να επιτύχουν σταθερά και ακριβή αρωματικά προφίλ που θα ήταν δύσκολο να επιτευχθούν μόνο με φυσικά εκχυλίσματα.
Παρόλο που ακούγεται αντιφατικό, τα εργαστηριακά παρασκευασμένα συστατικά συχνά έχουν μικρότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο από τα φυσικά εκχυλίσματα, καθώς δεν απαιτούν εκτεταμένες καλλιέργειες ή συγκομιδή σπάνιων φυτών, συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση της βιοποικιλότητας.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.
IFRA Περιορισμοί Κατηγοριών
Οι κατηγορίες IFRA είναι ένα σύστημα ταξινόμησης καθημερινών προϊόντων που δημιουργήθηκε από τη Διεθνή Ένωση Αρωμάτων.
Ομαδοποιούν προϊόντα όπως κραγιόν, αρώματα, κρέμες σώματος και είδη καθαρισμού βάσει χρήσης και επαφής με το δέρμα.
Αυτή η ταξινόμηση βοηθά τους καταναλωτές να κατανοήσουν καλύτερα τα συστατικά και τον σκοπό των προϊόντων, προσφέροντας χρήσιμη καθοδήγηση για την καθημερινή τους χρήση.
Κατηγορία | Περιορισμός | Max συγκέντρωση |
---|---|---|
1. Προϊόντα χειλιών και παιχνίδια παιδιών | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.054% |
2. Αποσμητικά και αντιιδρωτικά | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.016% |
3. Καλλυντικά προσώπου και μάσκες | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.21% |
4. Αρώματα και αρωματισμένα προϊόντα | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.3% |
5A. Λοσιόν σώματος και πούδρες | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.076% |
5B. Ενυδατικές προσώπου και τονωτικά | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.076% |
5C. Κρέμες χεριών και αντισηπτικά | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.076% |
5D. Προϊόντα φροντίδας μωρών | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.025% |
6. Προϊόντα στοματικής υγιεινής | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.18% |
7A. Θεραπείες μαλλιών με ξέβγαλμα | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.41% |
7B. Προϊόντα μαλλιών χωρίς ξέβγαλμα | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.41% |
8. Προϊόντα προσωπικής υγιεινής | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.025% |
9. Προϊόντα σώματος με ξέβγαλμα | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.59% |
10A. Οικιακή φροντίδα (μη αερολύματα) | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.59% |
10B. Οικιακά αερολύματα και σπρέι | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 1.7% |
11A. Προϊόντα με ελάχιστη μεταφορά αρώματος (χωρίς UV) | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.025% |
11B. Προϊόντα με ελάχιστη μεταφορά αρώματος (με έκθεση σε UV) | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.025% |
12. Προϊόντα χωρίς άμεση επαφή με το δέρμα | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 52% |
Κανονισμός & Ασφάλεια
Το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Υλικά Αρωμάτων (Research Institute for Fragrance Materials - RIFM) βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας ολοκληρωμένης αξιολόγησης ασφαλείας για το allyl phenoxyacetate. Μόλις ολοκληρωθεί, η αξιολόγηση θα εξεταστεί από την Επιτροπή Ειδικών για την Ασφάλεια των Αρωμάτων και θα δημοσιευθεί σε επιστημονικό περιοδικό μετά από αξιολόγηση από ομότιμους επιστήμονες.