Δωρεάν μεταφορικά για αγορές 50€ με Boxnow

Labdanum oil (Cistus spp.)

Ανάλυση Συστατικού

Περιγραφή συστατικού

Το έλαιο λάβδανου (labdanum) διαθέτει ένα πολύπλοκο αρωματικό προφίλ που συνδυάζει ξυλώδεις, μοσχάτες, γλυκές και ρητινώδεις νότες. Αυτό το πολύτιμο συστατικό αρωματοποιίας εξάγεται από τον μεσογειακό θάμνο Cistus ladaniferus, γνωστό και ως λαδανιά ή κίστος. Η ρητίνη που παράγεται από αυτό το φυτό έχει χαρακτηριστική αρωματική υπογραφή που αποτελεί βάση για πολλά αρώματα, συνδυάζοντας στοιχεία από διαφορετικές αρωματικές οικογένειες σε μια αρμονική σύνθεση.

Φυσική προέλευση

Κίστος (Λαδανιά)

Το ήξερες ότι

  1. Παραδοσιακή συλλογή: Στην αρχαιότητα, το λάβδανο συλλεγόταν με έναν ασυνήθιστο τρόπο - από τα γένια των κατσικών που έβοσκαν ανάμεσα στους θάμνους κίστου! Η ρητίνη κολλούσε στο τρίχωμά τους και στη συνέχεια οι βοσκοί την αφαιρούσαν με ειδικά χτένια.

  2. Το λάβδανο χρησιμοποιούνταν στην αρχαία Αίγυπτο και Μεσοποταμία ως συστατικό για θυμιάματα σε θρησκευτικές τελετές, ενώ στην παραδοσιακή ιατρική το χρησιμοποιούσαν για τις αντισηπτικές και καταπραϋντικές ιδιότητές του.

  3. Στη σύγχρονη αρωματοποιία, το λάβδανο αποτελεί βασικό συστατικό των αρωμάτων τύπου amber και λειτουργεί ως φυσικό σταθεροποιητικό (fixative) που βοηθά τα αρώματα να διαρκούν περισσότερο στο δέρμα.

CAS Αριθμός

8016-26-0

Επίσης γνωστό και ως

Cistus landaniferus, extract, sapond.Labdanum essential oilCistus ladaniferus L.Cistus ladaniferus oilAmbreine oil (cistus spp.)Volatile oil obtained from the leaves of the labdanum, cistus ladaniferus L., cistaceae

Προϊόντα YUMA με το συστατικό

IFRA

Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.

Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.

Χωρίς περιορισμό

Κανονισμός & Ασφάλεια

Το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Συστατικά Αρωμάτων (RIFM) βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας ολοκληρωμένης αξιολόγησης ασφαλείας για το έλαιο λάβδανου (Cistus spp.). Μόλις ολοκληρωθεί, η αξιολόγηση θα εξεταστεί από την Επιτροπή Ειδικών για την Ασφάλεια Αρωμάτων και θα δημοσιευθεί σε επιστημονικό περιοδικό μετά από αξιολόγηση από ομότιμους κριτές.