Fusel oil, refined
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 18-03-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 85%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Το Fusel oil είναι ένα μείγμα υγρών που παράγεται μέσω φυσικής ζύμωσης φυτικών υλικών. Προκύπτει κατά τη διαδικασία ζύμωσης τριών βασικών φυτικών πηγών: παντζαριών, σταφυλιών και πατάτας. Το αρωματικό του προφίλ είναι πολύπλευρο, συνδυάζοντας νότες γλυκύτητας, ξυλώδεις τόνους και φρουτώδη αρώματα. Αυτή η πολυπλοκότητα του αρώματος αντικατοπτρίζει την ποικιλία των φυτικών πηγών από τις οποίες προέρχεται, προσφέροντας βάθος και χαρακτήρα στις αρωματικές συνθέσεις.
Φυσική προέλευση
Το ήξερες ότι
Ο όρος "fusel" προέρχεται από τη γερμανική λέξη που σημαίνει "κακό λικέρ" ή "κατώτερο αλκοόλ", καθώς αρχικά θεωρούνταν ανεπιθύμητο παραπροϊόν της απόσταξης.
Το fusel oil έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία παραδοσιακών αλκοολούχων ποτών σε διάφορες κουλτούρες, συμβάλλοντας στο χαρακτηριστικό άρωμα και γεύση τους.
Κάθε φυτική πηγή παράγει fusel oil με διαφορετικά χαρακτηριστικά - το fusel oil από σταφύλια τείνει να έχει πιο φρουτώδεις νότες, ενώ αυτό από πατάτες προσφέρει πιο γήινα αρώματα.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.
Κανονισμός & Ασφάλεια
Το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Υλικά Αρωμάτων (Research Institute for Fragrance Materials - RIFM) βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας ολοκληρωμένης αξιολόγησης ασφαλείας για το εξευγενισμένο fusel oil. Μόλις ολοκληρωθεί, η αξιολόγηση θα εξεταστεί από την Επιτροπή Ειδικών για την Ασφάλεια των Αρωμάτων και θα δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές.