Ethyl Vanillin
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 30-05-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 75%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Η Ethyl vanillin, γνωστή και ως αιθυλική βανιλίνη, είναι ένα αρωματικό συστατικό με γλυκιά και έντονα κρεμώδη μυρωδιά που θυμίζει καραμέλα βουτύρου ή πλούσια καραμέλα, εμπλουτισμένη με μια απαλή πουδρένια νότα. Αυτό το ευέλικτο συστατικό παρασκευάζεται συνθετικά σε εργαστήριο μέσω διαφόρων μεθόδων και δεν εξάγεται απευθείας από φυσικές πηγές. Στη σύγχρονη αρωματοποιία, η Ethyl vanillin εκτιμάται για την ικανότητά της να προσδίδει βάθος και διάρκεια στις συνθέσεις. Τα τελευταία χρόνια, οι παρασκευαστές αρωμάτων στρέφονται όλο και περισσότερο στη χρήση ανανεώσιμων υλικών για την παραγωγή της, συμβάλλοντας έτσι στη βιωσιμότητα και τη διατήρηση των φυσικών πόρων του πλανήτη.
Το ήξερες ότι
- Η Ethyl vanillin είναι 3-4 φορές πιο ισχυρή από τη φυσική βανιλίνη, καθιστώντας την πιο οικονομική για αρώματα και τρόφιμα.
- Η Ethyl vanillin πρωτοσυντέθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και αποτελεί πλέον ένα από τα πιο δημοφιλή συνθετικά αρωματικά παγκοσμίως.
- Σοκολάτες, παγωτά και ζαχαρωτά με έντονη γεύση βανίλιας συχνά περιέχουν Ethyl vanillin, χάρη στην έντονη και σταθερή γεύση της.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό






























IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.
Κανονισμός & Ασφάλεια
Το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Υλικά Αρωμάτων (Research Institute for Fragrance Materials - RIFM) βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας ολοκληρωμένης αξιολόγησης ασφαλείας για την αιθυλική βανιλίνη. Μόλις ολοκληρωθεί, η αξιολόγηση θα εξεταστεί από την Επιτροπή Ειδικών για την Ασφάλεια των Αρωμάτων και θα δημοσιευθεί σε επιστημονικό περιοδικό μετά από αξιολόγηση από ομότιμους επιστήμονες.