Ethyl vanillin
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 18-03-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 75%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Η αιθυλική βανιλίνη (ethyl vanillin) έχει γλυκιά και κρεμώδη μυρωδιά που θυμίζει καραμέλα βουτύρου (butterscotch) ή καραμέλα, με μια απαλή πουδρένια νότα. Αυτό το συστατικό παρασκευάζεται σε εργαστήριο με διάφορες μεθόδους και δεν εξάγεται από φυσικές πηγές. Τα τελευταία χρόνια, οι παρασκευαστές αρωμάτων στρέφονται όλο και περισσότερο στη χρήση ανανεώσιμων υλικών για την παραγωγή της, συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση των φυσικών πόρων του πλανήτη.
Το ήξερες ότι
Η αιθυλική βανιλίνη είναι 3-4 φορές πιο ισχυρή από τη φυσική βανιλίνη, γεγονός που την καθιστά πιο οικονομική στη χρήση για τους παρασκευαστές αρωμάτων και τροφίμων.
Αυτό το συστατικό πρωτοσυντέθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και έκτοτε έχει γίνει ένα από τα πιο διαδεδομένα συνθετικά αρωματικά συστατικά παγκοσμίως.
Αν έχετε απολαύσει ποτέ σοκολάτες, παγωτά ή ζαχαρώδη προϊόντα με έντονη γεύση βανίλιας, πιθανότατα έχετε γευτεί την αιθυλική βανιλίνη, καθώς χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία τροφίμων λόγω της έντονης και σταθερής γεύσης της.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
























IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.
Κανονισμός & Ασφάλεια
Το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Υλικά Αρωμάτων (Research Institute for Fragrance Materials - RIFM) βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας ολοκληρωμένης αξιολόγησης ασφαλείας για την αιθυλική βανιλίνη. Μόλις ολοκληρωθεί, η αξιολόγηση θα εξεταστεί από την Επιτροπή Ειδικών για την Ασφάλεια των Αρωμάτων και θα δημοσιευθεί σε επιστημονικό περιοδικό μετά από αξιολόγηση από ομότιμους επιστήμονες.