Guaiacwood oil (Bulnesia sarmienti)
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 18-03-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 85%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Το ξύλο guaiac (Bulnesia sarmienti) αποτελεί μια πολύτιμη πηγή για την αρωματοποιία. Προέρχεται από δέντρα της Νότιας Αμερικής και χαρακτηρίζεται από το εξωτικό και πλούσιο άρωμά του. Η μυρωδιά του συνδυάζει νότες παλαιωμένου ξύλου, αρωματικού τσαγιού και άγριων τριαντάφυλλων, δημιουργώντας μια πολύπλοκη και βαθιά αρωματική εμπειρία. Το συστατικό αυτό χρησιμοποιείται συχνά ως βάση σε αρώματα με ξυλώδεις και ανατολίτικες νότες, προσφέροντας βάθος και διάρκεια στη σύνθεση.
Φυσική προέλευση
Το ήξερες ότι
Το ξύλο guaiac προέρχεται από τα δάση της Παραγουάης, Αργεντινής και Βραζιλίας, όπου τα δέντρα Bulnesia sarmienti μπορούν να φτάσουν σε ύψος έως και 20 μέτρα!
Στο παρελθόν, το ξύλο guaiac χρησιμοποιούνταν στην παραδοσιακή ιατρική για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, ιδιαίτερα για την αντιμετώπιση ρευματισμών και αρθριτικών παθήσεων.
Η εξαγωγή του ελαίου γίνεται με απόσταξη με ατμό του ξύλου, μια διαδικασία που απαιτεί υπομονή και τεχνογνωσία για να διατηρηθεί η πολυπλοκότητα του αρώματος.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.
Κανονισμός & Ασφάλεια
Το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Υλικά Αρωμάτων (RIFM) βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας ολοκληρωμένης αξιολόγησης ασφαλείας για το έλαιο guaiacwood (Bulnesia sarmienti). Μόλις ολοκληρωθεί, θα εξεταστεί από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την Ασφάλεια των Αρωμάτων και θα δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά μετά από αξιολόγηση.