Δωρεάν μεταφορικά για αγορές 50€ με Boxnow

Grapefruit oil terpenes

Ανάλυση Συστατικού

Περιγραφή συστατικού

Τα τερπένια ελαίου γκρέιπφρουτ (grapefruit oil terpenes) λαμβάνονται απευθείας από τους καρπούς του γκρέιπφρουτ. Προσφέρουν το χαρακτηριστικό χυμώδες και ξινό άρωμα που αναμένει κανείς από το γκρέιπφρουτ, αλλά με αξιοσημείωτη πολυπλοκότητα. Αυτή η πολυπλοκότητα εμπλουτίζεται από νότες φύλλων και πευκοβελόνων, δημιουργώντας ένα άρωμα με βάθος και ιδιαίτερο χαρακτήρα που ξεχωρίζει από τα απλά εσπεριδοειδή.

Φυσική προέλευση

Γκρέιπφρουτ

Το ήξερες ότι

  1. Τα τερπένια είναι φυσικές ενώσεις που βρίσκονται σε πολλά φυτά και είναι υπεύθυνες για το άρωμά τους. Λειτουργούν ως χημική άμυνα των φυτών και προσελκύουν επικονιαστές, ενώ στα αρώματα προσφέρουν πολυπλοκότητα και βάθος.

  2. Το έλαιο γκρέιπφρουτ περιέχει υψηλή συγκέντρωση λιμονενίου, ένα τερπένιο που του δίνει το χαρακτηριστικό εσπεριδοειδές άρωμα. Το ίδιο συστατικό βρίσκεται επίσης σε λεμόνια και πορτοκάλια, αλλά σε διαφορετικές αναλογίες, δημιουργώντας τις μοναδικές αρωματικές διαφορές μεταξύ των εσπεριδοειδών.

  3. Το όνομα "γκρέιπφρουτ" (grapefruit) προέρχεται από τον τρόπο που οι καρποί αναπτύσσονται στο δέντρο σε συστάδες σαν σταφύλια. Αυτή η ομοιότητα παρατηρήθηκε από τους πρώτους Ευρωπαίους αποίκους στην Καραϊβική τον 18ο αιώνα, οι οποίοι έδωσαν στον καρπό το όνομα που διατηρείται μέχρι σήμερα.

CAS Αριθμός

68917-32-8

Επίσης γνωστό και ως

Terpenes and terpenoids, grapefruit-oilCitrus paradisiGrapefruit extract

Προϊόντα YUMA με το συστατικό

IFRA

Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.

Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.

Χωρίς περιορισμό

Κανονισμός & Ασφάλεια

Το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Υλικά Αρωμάτων (Research Institute for Fragrance Materials - RIFM) βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας ολοκληρωμένης αξιολόγησης ασφαλείας για τα τερπένια ελαίου γκρέιπφρουτ. Μόλις ολοκληρωθεί, η αξιολόγηση θα εξεταστεί από την Επιτροπή Ειδικών για την Ασφάλεια Αρωμάτων και θα δημοσιευθεί σε επιστημονικό περιοδικό μετά από αξιολόγηση από ομότιμους κριτές.