2-ethyl-3-methyl Pyrazine
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 18-03-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 60%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Η 2-ethyl-3-methyl Pyrazine είναι ένα αρωματικό συστατικό που χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία αρωμάτων και γεύσεων. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για την αναδημιουργία γευστικών προφίλ όπως ο καφές, η σοκολάτα, το φουντούκι και άλλες ψημένες ή μαγειρεμένες τροφές. Αυτή η χημική ένωση είναι ισχυρότερη σε σύγκριση με παρόμοιες ουσίες όπως το Furaneol® ή την 2-acetyl Pyrazine, προσφέροντας παρόμοια αποτελέσματα σε μικρότερες συγκεντρώσεις. Και οι τρεις ενώσεις μοιράζονται μια χαρακτηριστική καμένη νότα που είναι απαραίτητη για την αυθεντική αναπαραγωγή αρωμάτων ψημένων τροφίμων.
Το ήξερες ότι
Η δημιουργία των pyrazines στη φύση συμβαίνει κατά τη διάρκεια της αντίδρασης Maillard, μιας χημικής διαδικασίας που λαμβάνει χώρα όταν τα τρόφιμα θερμαίνονται σε υψηλές θερμοκρασίες, δίνοντας στα ψημένα τρόφιμα το χαρακτηριστικό τους άρωμα.
Η ανθρώπινη μύτη μπορεί να ανιχνεύσει ορισμένες pyrazines σε εξαιρετικά χαμηλές συγκεντρώσεις της τάξης των μερικών μερών ανά δισεκατομμύριο (ppb), καθιστώντας τες από τις πιο ισχυρές αρωματικές ενώσεις που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία αρωμάτων.
Καθημερινά τρόφιμα όπως τα πράσινα λαχανικά, οι πιπεριές και τα μπιζέλια περιέχουν φυσικά pyrazines, συμβάλλοντας στο χαρακτηριστικό τους άρωμα και γεύση, ακόμα και πριν το μαγείρεμα.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.