Petitgrain mandarin oil (Citrus reticulata blanco var. mandarin)
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 18-03-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 85%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Το έλαιο πετιγκρέιν μανταρινιού (Citrus reticulata blanco var. mandarin) είναι ένα αρωματικό έλαιο που εξάγεται από τα φύλλα του δέντρου μανταρινιού. Χαρακτηρίζεται από έναν μοναδικό συνδυασμό γλυκού αρώματος βερβένας και ξινού αρώματος εσπεριδοειδών, δημιουργώντας μια αίσθηση που συχνά περιγράφεται ως φωτεινή και φρέσκια. Αυτά τα χαρακτηριστικά το καθιστούν ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των δημιουργών αρωμάτων, που το επιλέγουν για να προσδώσουν ζωντάνια και φρεσκάδα στις συνθέσεις τους.
Φυσική προέλευση
Το ήξερες ότι
Ο όρος "petitgrain" προέρχεται από τα γαλλικά και σημαίνει "μικρός κόκκος", αναφερόμενος αρχικά στα μικρά, άγουρα φρούτα από τα οποία εξαγόταν το έλαιο στο παρελθόν.
Σε αντίθεση με τα συνηθισμένα αιθέρια έλαια εσπεριδοειδών που εξάγονται από τη φλούδα των φρούτων, το έλαιο πετιγκρέιν λαμβάνεται από τα φύλλα και τα μικρά κλαδιά του δέντρου.
Το όνομα "μανταρίνι" έχει ιστορική προέλευση από την Κίνα, καθώς πήρε το όνομά του από τους αξιωματούχους της Κινεζικής Αυτοκρατορικής Αυλής (τους Μανδαρίνους), των οποίων τα πορτοκαλί ενδύματα θύμιζαν το χρώμα του φρούτου.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.
Κανονισμός & Ασφάλεια
Το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Υλικά Αρωμάτων (RIFM) βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας ολοκληρωμένης αξιολόγησης ασφαλείας για το έλαιο πετιγκρέιν μανταρινιού. Μόλις ολοκληρωθεί, η αξιολόγηση θα εξεταστεί από την Επιτροπή Ειδικών για την Ασφάλεια Αρωμάτων και θα δημοσιευθεί σε επιστημονικό περιοδικό μετά από αξιολόγηση από ομότιμους επιστήμονες.