Diacetyl
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 18-03-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 60%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Το Diacetyl είναι ένα συστατικό που χρησιμοποιείται επιλεκτικά στην αρωματοποιία. Προσφέρει βουτυρώδεις, ζαχαροπλαστικές νότες και εμπλουτίζει τις βανιλικές, καραμελένιες και φρουτώδεις συνθέσεις. Η παρουσία του δίνει στο άρωμα μια φυσική, γλυκιά αίσθηση που θυμίζει γλυκά και επιδόρπια.
Το Diacetyl απαντάται φυσικά σε πολλά φρούτα και στο βούτυρο, από όπου μπορεί να εξαχθεί στη φυσική του μορφή για χρήση στην αρωματοποιία. Συγκριτικά με το συγγενικό συστατικό Acetoin, το Diacetyl είναι περισσότερο διαδεδομένο στην αρωματοποιία και χαρακτηρίζεται από υψηλότερη αρωματική ισχύ, γεγονός που το καθιστά αποτελεσματικό ακόμη και σε μικρές συγκεντρώσεις.
Το ήξερες ότι
Το Diacetyl είναι υπεύθυνο για το χαρακτηριστικό βουτυρώδες άρωμα του ποπ-κορν στον κινηματογράφο! Χρησιμοποιήθηκε ευρέως ως πρόσθετο γεύσης στο ποπ-κορν μικροκυμάτων, δημιουργώντας εκείνη την αξέχαστη μυρωδιά.
Από χημικής άποψης, το Diacetyl είναι γνωστό ως 2,3-βουτανοδιόνη και ανήκει στην οικογένεια των δικετονών. Η απλή μοριακή του δομή κρύβει την εντυπωσιακή ικανότητά του να προσδίδει πλούσιες γευστικές και αρωματικές ιδιότητες.
Το Diacetyl παράγεται φυσικά κατά τη διαδικασία της ζύμωσης και μπορείτε να το εντοπίσετε σε αλκοολούχα ποτά όπως η μπύρα και το κρασί, όπου συμβάλλει στο χαρακτηριστικό τους προφίλ.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.