Δωρεάν μεταφορικά για αγορές 50€ με Boxnow

Orange sweet oil

Ανάλυση Συστατικού

Περιγραφή συστατικού

Το έλαιο γλυκού πορτοκαλιού (orange sweet oil) είναι ένα αιθέριο έλαιο που εξάγεται από τη φλούδα των εσπεριδοειδών, συγκεκριμένα από τα πορτοκάλια. Χαρακτηρίζεται από το ζωηρό και δροσερό άρωμά του που θυμίζει φρεσκοκομμένα πορτοκάλια. Οι δημιουργοί αρωμάτων το χρησιμοποιούν συχνά ως βασικό συστατικό για να δημιουργήσουν φρουτώδεις αρωματικές συνθέσεις που προσδίδουν ζωντάνια και φρεσκάδα στα αρώματα.

Φυσική προέλευση

Πορτοκάλια

Το ήξερες ότι

  1. Το έλαιο γλυκού πορτοκαλιού έχει μακρά ιστορία παραδοσιακών χρήσεων που χρονολογούνται από την αρχαία Κίνα και την περιοχή της Μεσογείου, όπου χρησιμοποιούνταν όχι μόνο για το άρωμά του αλλά και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες.

  2. Το κύριο συστατικό του ελαίου γλυκού πορτοκαλιού είναι το λιμονένιο, που αποτελεί περίπου το 85-96% της σύνθεσής του και είναι υπεύθυνο για το χαρακτηριστικό εσπεριδοειδές άρωμα.

  3. Η παραγωγή του ελαίου γλυκού πορτοκαλιού αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα βιωσιμότητας στη βιομηχανία αρωμάτων, καθώς συχνά παράγεται από τις φλούδες πορτοκαλιών που αποτελούν υποπροϊόν της βιομηχανίας χυμών, μειώνοντας έτσι τα απόβλητα.

CAS Αριθμός

8008-57-9

Επίσης γνωστό και ως

OsbeckCitrus sinensiCitrus sinensis L.Orange peel, sweet oil

Προϊόντα YUMA με το συστατικό

IFRA

Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.

Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.

Χωρίς περιορισμό

Κανονισμός & Ασφάλεια

Το έλαιο γλυκού πορτοκαλιού είναι ένα καλά μελετημένο και ευρέως χρησιμοποιούμενο συστατικό αρωμάτων. Παρόλο που τα αιθέρια έλαια όπως αυτό χρησιμοποιούνται για αιώνες στη δημιουργία αρωμάτων και θεωρούνται ασφαλή από πολλούς, μπορεί να προκαλέσουν δερματικούς ερεθισμούς ή αλλεργικές αντιδράσεις σε ορισμένα άτομα. Αυτές οι αντιδράσεις μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστούν και είναι εξίσου πιθανό να προκληθούν από φυσικά συστατικά όσο και από συνθετικά. Το Ερευνητικό Ινστιτούτο Υλικών Αρωματοποιίας (RIFM) βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης της επίσημης αξιολόγησης ασφαλείας για το έλαιο γλυκού πορτοκαλιού, η οποία αναμένει αναθεώρηση από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την Ασφάλεια των Αρωμάτων.