Lime oil distilled
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 04-07-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 100%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Το αιθέριο έλαιο αποσταγμένου λάιμ (distilled lime oil) λαμβάνεται απευθείας από τους καρπούς του λάιμ μέσω της διαδικασίας απόσταξης. Χαρακτηρίζεται από το έντονο εσπεριδοειδές άρωμά του που αναδίδει φρέσκες, ζωηρές νότες. Η χαρακτηριστική του μυρωδιά φέρνει συχνά στο νου το δημοφιλές κοκτέιλ μαργαρίτα, καθώς το λάιμ αποτελεί βασικό συστατικό του. Η απόσταξη επιτρέπει την απομόνωση των αρωματικών συστατικών του φρούτου, δημιουργώντας ένα έλαιο με καθαρό και διαπεραστικό άρωμα που χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία αρωμάτων.
Φυσική προέλευση
Το ήξερες ότι
Διαφορά μεταξύ μεθόδων παραγωγής: Το αποσταγμένο έλαιο λάιμ διαφέρει σημαντικά από το έλαιο ψυχρής έκθλιψης. Ενώ το αποσταγμένο έλαιο παράγεται με θέρμανση και είναι λιγότερο φωτοευαίσθητο, το έλαιο ψυχρής έκθλιψης περιέχει περισσότερες φωτοτοξικές ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν ευαισθησία στον ήλιο.
Οι κύριες περιοχές καλλιέργειας λάιμ για παραγωγή αιθέριου ελαίου περιλαμβάνουν τη Βραζιλία, το Μεξικό και την Ινδία. Η Βραζιλία μόνο παράγει περίπου το 40% της παγκόσμιας ποσότητας ελαίου λάιμ!
Η χημική σύνθεση του αποσταγμένου ελαίου λάιμ κυριαρχείται από μονοτερπένια, με το d-limonene να αποτελεί έως και το 70% της σύνθεσής του. Αυτή η χημική δομή είναι υπεύθυνη για το χαρακτηριστικό άρωμα που συνδέουμε με το φρέσκο λάιμ.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.
IFRA Περιορισμοί Κατηγοριών
Οι κατηγορίες IFRA είναι ένα σύστημα ταξινόμησης καθημερινών προϊόντων που δημιουργήθηκε από τη Διεθνή Ένωση Αρωμάτων.
Ομαδοποιούν προϊόντα όπως κραγιόν, αρώματα, κρέμες σώματος και είδη καθαρισμού βάσει χρήσης και επαφής με το δέρμα.
Αυτή η ταξινόμηση βοηθά τους καταναλωτές να κατανοήσουν καλύτερα τα συστατικά και τον σκοπό των προϊόντων, προσφέροντας χρήσιμη καθοδήγηση για την καθημερινή τους χρήση.
Κατηγορία | Περιορισμός | Max συγκέντρωση |
---|---|---|
1. Προϊόντα χειλιών και παιχνίδια παιδιών | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.7% |
2. Αποσμητικά και αντιιδρωτικά | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.7% |
3. Καλλυντικά προσώπου και μάσκες | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.7% |
4. Αρώματα και αρωματισμένα προϊόντα | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.7% |
5A. Λοσιόν σώματος και πούδρες | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.7% |
5B. Ενυδατικές προσώπου και τονωτικά | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.7% |
5C. Κρέμες χεριών και αντισηπτικά | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.7% |
5D. Προϊόντα φροντίδας μωρών | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.7% |
6. Προϊόντα στοματικής υγιεινής | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.7% |
7A. Θεραπείες μαλλιών με ξέβγαλμα | Χωρίς περιορισμό | - |
7B. Προϊόντα μαλλιών χωρίς ξέβγαλμα | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.7% |
8. Προϊόντα προσωπικής υγιεινής | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.7% |
9. Προϊόντα σώματος με ξέβγαλμα | Χωρίς περιορισμό | - |
10A. Οικιακή φροντίδα (μη αερολύματα) | Χωρίς περιορισμό | - |
10B. Οικιακά αερολύματα και σπρέι | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.7% |
11A. Προϊόντα με ελάχιστη μεταφορά αρώματος (χωρίς UV) | Χωρίς περιορισμό | - |
11B. Προϊόντα με ελάχιστη μεταφορά αρώματος (με έκθεση σε UV) | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.7% |
12. Προϊόντα χωρίς άμεση επαφή με το δέρμα | Χωρίς περιορισμό | - |
Κανονισμός & Ασφάλεια
Το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Υλικά Αρωμάτων (Research Institute for Fragrance Materials - RIFM) βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας ολοκληρωμένης αξιολόγησης ασφαλείας για το αποσταγμένο έλαιο λάιμ. Μόλις ολοκληρωθεί, η αξιολόγηση θα εξεταστεί από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την Ασφάλεια των Αρωμάτων και θα δημοσιευθεί σε επιστημονικό περιοδικό μετά από αξιολόγηση. Μέχρι την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, συνιστάται προσοχή σε άτομα με γνωστές ευαισθησίες σε εσπεριδοειδή έλαια.