Δωρεάν μεταφορικά για αγορές 50€ με Boxnow

p-Methoxybenzaldehyde

Ανάλυση Συστατικού

Περιγραφή συστατικού

Το p-Methoxybenzaldehyde διαθέτει ένα χαρακτηριστικό άρωμα που θυμίζει πιεσμένα και αποξηραμένα λουλούδια με μια λεπτή πουδρένια νότα στο τελείωμα. Αυτή η αρωματική ουσία απαντάται φυσικά σε διάφορα φυτά και καρπούς όπως η κανέλα, τα κράνμπερι, ο γλυκάνισος αστεροειδής, το βασιλικό, το μαύρο φραγκοστάφυλο, ο μάραθος και η βανίλια. Οι δημιουργοί αρωμάτων συχνά προτιμούν την εργαστηριακή σύνθεση αυτής της ουσίας, η οποία είναι πανομοιότυπη με τη φυσική, εξασφαλίζοντας σταθερή ποιότητα και συμβάλλοντας στη διατήρηση των φυσικών πόρων. Η συνθετική εκδοχή μπορεί να παραχθεί από διάφορες πρώτες ύλες, συμπεριλαμβανομένων των ανανεώσιμων πηγών, προσφέροντας μια πιο βιώσιμη επιλογή για τη βιομηχανία αρωμάτων.

Φυσική προέλευση

Αστεροειδής ΓλυκάνισοςΒανίλιαΒασιλικόςΚανέλαΚράνμπεριΜάραθοςΦραγκοστάφυλο

Το ήξερες ότι

  • Η χημική δομή του p-Methoxybenzaldehyde, με αρωματικό δακτύλιο, αλδεϋδική και μεθοξυ-ομάδα, χαρίζει το χαρακτηριστικό άνθινο-πουδρένιο άρωμά του, θυμίζοντας φρεσκοκομμένα λουλούδια.
  • Η ιστορική χρήση του p-Methoxybenzaldehyde ξεκινά στις αρχές του 20ου αιώνα, αποτελώντας έκτοτε βασικό συστατικό για ανθικές και ανατολίτικες αρωματικές δημιουργίες.
  • Η εργαστηριακή σύνθεση του p-Methoxybenzaldehyde είναι βιώσιμη, μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και προστατεύοντας τους φυσικούς πόρους από υπερεκμετάλλευση.

CAS Αριθμός

123-11-5

Επίσης γνωστό και ως

p-AnisaldehydeAnisic aldehydeBenzaldehyde, 4-methoxy4-MethoxybenzaldehydeAnisyl aldehydeAubepineAnisaldehydeAnise aldehydeCrateginePara-AnisaldehydeAubepine P CresolAubepine liquidFormyl anisol4-methoxybenzaldehyde

IFRA

Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.

Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.

Με περιορισμό σε συγκέντρωση (R)
IFRA Δημοσίευση

IFRA Περιορισμοί Κατηγοριών

Οι κατηγορίες IFRA είναι ένα σύστημα ταξινόμησης καθημερινών προϊόντων που δημιουργήθηκε από τη Διεθνή Ένωση Αρωμάτων.

Ομαδοποιούν προϊόντα όπως κραγιόν, αρώματα, κρέμες σώματος και είδη καθαρισμού βάσει χρήσης και επαφής με το δέρμα.

Αυτή η ταξινόμηση βοηθά τους καταναλωτές να κατανοήσουν καλύτερα τα συστατικά και τον σκοπό των προϊόντων, προσφέροντας χρήσιμη καθοδήγηση για την καθημερινή τους χρήση.

ΚατηγορίαΠεριορισμόςMax συγκέντρωση
1. Προϊόντα χειλιών και παιχνίδια παιδιώνΜε περιορισμό σε συγκέντρωση0.23%
2. Αποσμητικά και αντιιδρωτικάΜε περιορισμό σε συγκέντρωση0.08%
3. Καλλυντικά προσώπου και μάσκεςΜε περιορισμό σε συγκέντρωση0.14%
4. Αρώματα και αρωματισμένα προϊόνταΜε περιορισμό σε συγκέντρωση1.4%
5A. Λοσιόν σώματος και πούδρεςΜε περιορισμό σε συγκέντρωση0.38%
5B. Ενυδατικές προσώπου και τονωτικάΜε περιορισμό σε συγκέντρωση0.093%
5C. Κρέμες χεριών και αντισηπτικάΜε περιορισμό σε συγκέντρωση0.14%
5D. Προϊόντα φροντίδας μωρώνΜε περιορισμό σε συγκέντρωση0.031%
6. Προϊόντα στοματικής υγιεινήςΜε περιορισμό σε συγκέντρωση0.047%
7A. Θεραπείες μαλλιών με ξέβγαλμαΜε περιορισμό σε συγκέντρωση0.14%
7B. Προϊόντα μαλλιών χωρίς ξέβγαλμαΜε περιορισμό σε συγκέντρωση0.14%
8. Προϊόντα προσωπικής υγιεινήςΜε περιορισμό σε συγκέντρωση0.031%
9. Προϊόντα σώματος με ξέβγαλμαΜε περιορισμό σε συγκέντρωση0.42%
10A. Οικιακή φροντίδα (μη αερολύματα)Με περιορισμό σε συγκέντρωση0.19%
10B. Οικιακά αερολύματα και σπρέιΜε περιορισμό σε συγκέντρωση1.1%
11A. Προϊόντα με ελάχιστη μεταφορά αρώματος (χωρίς UV)Με περιορισμό σε συγκέντρωση0.031%
11B. Προϊόντα με ελάχιστη μεταφορά αρώματος (με έκθεση σε UV)Με περιορισμό σε συγκέντρωση0.031%
12. Προϊόντα χωρίς άμεση επαφή με το δέρμαΜε περιορισμό σε συγκέντρωση31%

Κανονισμός & Ασφάλεια

Το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Υλικά Αρωμάτων (RIFM) βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας εκτενούς αξιολόγησης ασφαλείας για το p-methoxybenzaldehyde. Μόλις ολοκληρωθεί, η αξιολόγηση θα εξεταστεί από την Επιτροπή Ειδικών για την Ασφάλεια των Αρωμάτων και θα ακολουθήσει δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό με κριτές.