Galbazine
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 18-03-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 60%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Η Galbazine είναι ένα συστατικό που χρησιμοποιείται ευρέως για τη δημιουργία πράσινων νοτών που θυμίζουν φύλλα ντομάτας ή φύλλα βιολέτας στην αρωματοποιία. Προσθέτει χαρακτηριστικές αποχρώσεις σε συνθέσεις με άνθος πορτοκαλιάς και ξυλώδεις-πατσουλί συγχορδίες. Αν και εντοπίζεται σε μικρές ποσότητες στο αιθέριο έλαιο Galbanum και μπορεί να εξαχθεί από αυτό, στις περισσότερες περιπτώσεις προτιμάται η συνθετική παραγωγή της ουσίας.
Σε σύγκριση με την παρόμοια ένωση 2-methoxy-3-isopropyl Pyrazine, η Galbazine διαθέτει έναν πιο έντονο φρουτώδη χαρακτήρα που συνδυάζεται με νότες ωμών λαχανικών. Αυτό το ιδιαίτερο προφίλ την καθιστά περισσότερο δημοφιλή στη χρήση στην αρωματοποιία, όπου μπορεί να προσδώσει φρεσκάδα και βάθος στις αρωματικές συνθέσεις.
Το ήξερες ότι
Η Galbazine εισήχθη στον κόσμο της αρωματοποιίας το 1969, καθιστώντας την ένα σχετικά σύγχρονο συστατικό σε σύγκριση με παραδοσιακά φυσικά εκχυλίσματα που χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες.
Παρόλο που χρησιμοποιείται κυρίως σε συνθετική μορφή, η Galbazine εμφανίζει φυσικά ίχνη στο αιθέριο έλαιο Galbanum, δημιουργώντας έναν ενδιαφέροντα σύνδεσμο μεταξύ της σύγχρονης και της αρχαίας αρωματοποιίας.
Στον κόσμο των αρωμάτων, η Galbazine λειτουργεί ως γέφυρα μεταξύ αρωματικών οικογενειών, συνδέοντας αρμονικά τις πράσινες νότες με τις φρουτώδεις και ξυλώδεις αποχρώσεις, προσφέροντας έτσι στους αρωματοποιούς ένα πολύτιμο εργαλείο για πολύπλοκες συνθέσεις.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.