Caraway oil
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 18-03-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 85%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Το συστατικό αυτό διαθέτει έντονο βοτανικό άρωμα με χαρακτηριστικές νότες από βάλσαμο και ψωμί σίκαλης. Είναι φυσικής προέλευσης, καθώς εξάγεται από το κάρο (κύμινο), ένα αρωματικό φυτό που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες τόσο στη μαγειρική όσο και στην αρωματοποιία. Η ιδιαίτερη οσμή του προσδίδει βάθος και πολυπλοκότητα στις αρωματικές συνθέσεις, συνδυάζοντας γήινες και ζεστές νότες με μια διακριτική πικάντικη αίσθηση.
Φυσική προέλευση
Το ήξερες ότι
Αρχαία χρήση: Το κάρο χρησιμοποιείται εδώ και περισσότερα από 5.000 χρόνια! Αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει σπόρους κάρου σε ανασκαφές της Μεσοποταμίας, ενώ αναφέρεται και σε αιγυπτιακά ιατρικά κείμενα του 1500 π.Χ.
Το κάρο αποτελεί βασικό συστατικό στην παραδοσιακή ψωμοποιία της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης. Στη Γερμανία, το περίφημο ψωμί σίκαλης "Pumpernickel" οφείλει μέρος της χαρακτηριστικής του γεύσης στους σπόρους κάρου.
Ως διετές φυτό, το κάρο παράγει σπόρους μόνο στο δεύτερο έτος της ζωής του. Τα λευκά ή ροζ άνθη του σχηματίζουν χαρακτηριστικές ταξιανθίες που μοιάζουν με ομπρέλες, χαρακτηριστικό της οικογένειας Apiaceae στην οποία ανήκει μαζί με τον μάραθο και το γλυκάνισο.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.
Κανονισμός & Ασφάλεια
Το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Υλικά Αρωμάτων (RIFM) βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας ολοκληρωμένης αξιολόγησης ασφαλείας για το έλαιο κάρου. Μόλις ολοκληρωθεί, η αξιολόγηση θα εξεταστεί από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την Ασφάλεια Αρωμάτων και θα δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά μετά από αξιολόγηση. Μέχρι την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, συνιστάται προσοχή σε άτομα με γνωστές ευαισθησίες σε αιθέρια έλαια.