Ethyl acetoacetate
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 30-05-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 75%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Το Ethyl acetoacetate είναι μια αρωματική ένωση που ξεχωρίζει για το γλυκό, φρουτώδες άρωμά της, το οποίο θυμίζει έντονα πράσινο μήλο. Εντοπίζεται φυσικά σε αγαπημένα τρόφιμα όπως ο καφές, οι φράουλες και τα φρούτα του πάθους, συμβάλλοντας στο χαρακτηριστικό τους άρωμα. Στη σύγχρονη αρωματοποιία, οι ειδικοί συχνά επιλέγουν την εργαστηριακή σύνθεση μιας "nature-identical" εκδοχής του Ethyl acetoacetate. Αυτή η προσέγγιση εγγυάται σταθερή ποιότητα και βιωσιμότητα, προστατεύοντας τους φυσικούς πόρους. Επιπλέον, η εργαστηριακή παραγωγή μπορεί να αξιοποιεί ανανεώσιμες πηγές, καθιστώντας το Ethyl acetoacetate μια περιβαλλοντικά υπεύθυνη επιλογή.
Φυσική προέλευση
Το ήξερες ότι
- Το Ethyl acetoacetate συμβάλλει στο πολύπλοκο άρωμα του καφέ, συμμετέχοντας στη χημική συμφωνία που δημιουργεί την χαρακτηριστική οσμή του φρεσκοψημένου ροφήματος.
- Οι αρωματοποιοί εκτιμούν το Ethyl acetoacetate για την ικανότητά του να ενισχύει φρουτώδεις νότες και να λειτουργεί ως "γέφυρα" μεταξύ αρωματικών στοιχείων.
- Η μοριακή δομή του Ethyl acetoacetate του προσδίδει εξαιρετική σταθερότητα, επιτρέποντας τη χρήση του σε αρώματα και προϊόντα καθημερινής φροντίδας.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.
Κανονισμός & Ασφάλεια
Η ασφάλεια του ethyl acetoacetate έχει αξιολογηθεί από το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Υλικά Αρωμάτων (RIFM) και έχει δημοσιευθεί αξιολόγηση ασφαλείας που έχει υποβληθεί σε επιστημονική αξιολόγηση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια σε καθημερινά προϊόντα στα συνήθη επίπεδα χρήσης. Αξιολογήσεις της ασφάλειας αυτού του συστατικού έχουν διεξαχθεί από διάφορους ρυθμιστικούς φορείς παγκοσμίως.