Ethyl cinnamate
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 18-03-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 75%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Αυτό το συστατικό έχει άρωμα που θυμίζει φρουτώδες ποτό, με νότες από μούρα και δαμάσκηνα, συνοδευόμενες από μια υπόνοια πικάντικης κανέλας. Έχει φυσική παρουσία σε διάφορα τρόφιμα και ποτά όπως η μπύρα, το κακάο και φρούτα όπως τα δαμάσκηνα, τα φραγκοστάφυλα και τα φρούτα του πάθους. Οι δημιουργοί αρωμάτων συχνά προτιμούν την εργαστηριακή παραγωγή του ethyl cinnamate, δημιουργώντας μια εκδοχή "nature-identical" που εξασφαλίζει σταθερή ποιότητα και βοηθά στη διατήρηση των φυσικών πόρων της γης. Η εργαστηριακή εκδοχή μπορεί να παραχθεί από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων ανανεώσιμων υλικών, καθιστώντας το μια πιο βιώσιμη επιλογή για τη βιομηχανία αρωμάτων.
Φυσική προέλευση
Το ήξερες ότι
Διπλός ρόλος: Το ethyl cinnamate χρησιμοποιείται τόσο στη βιομηχανία αρωμάτων όσο και ως πρόσθετο γεύσης σε τρόφιμα, προσφέροντας τις χαρακτηριστικές φρουτώδεις και κανελένιες νότες του σε διάφορα προϊόντα.
Αν είστε λάτρεις του κρασιού, ίσως ενδιαφέρεστε να μάθετε ότι το ethyl cinnamate είναι ένα από τα συστατικά που συμβάλλουν στο χαρακτηριστικό άρωμα ορισμένων κρασιών, ιδιαίτερα σε ποικιλίες που έχουν ωριμάσει σε βαρέλια.
Από χημική άποψη, το ethyl cinnamate ανήκει στην οικογένεια των εστέρων, ενώσεις γνωστές για τα ευχάριστα αρώματά τους που συχνά θυμίζουν φρούτα και λουλούδια.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.
Κανονισμός & Ασφάλεια
Το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Υλικά Αρωμάτων (RIFM) βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας ολοκληρωμένης αξιολόγησης ασφαλείας για το ethyl cinnamate. Μόλις ολοκληρωθεί, θα υποβληθεί σε αξιολόγηση από την Επιτροπή Ειδικών για την Ασφάλεια των Αρωμάτων και θα ακολουθήσει δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό με κριτές.