2,4-Dimethyl-3-cyclohexen-1-carboxaldehyde
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 18-03-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 90%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Αυτό το συστατικό χαρακτηρίζεται από ένα πλούσιο και κρεμώδες άρωμα στις κορυφαίες νότες, ενώ διαθέτει μια φρέσκια και πράσινη βάση. Πρόκειται για ένα συστατικό που δημιουργείται μέσω εργαστηριακών μεθόδων από ειδικούς αρωματοποιούς. Η σύγχρονη τάση στην παραγωγή του συγκεκριμένου συστατικού είναι η χρήση ανανεώσιμων πρώτων υλών, μια πρακτική που συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση των φυσικών πόρων του πλανήτη. Το χημικό του όνομα είναι 2,4-dimethyl-3-cyclohexen-1-carboxaldehyde.
Το ήξερες ότι
Τα αρώματα που δημιουργούνται σε εργαστήρια μπορεί να είναι περισσότερο βιώσιμα από ορισμένα φυσικά εκχυλίσματα, καθώς η παραγωγή τους συχνά απαιτεί λιγότερους φυσικούς πόρους και ενέργεια.
Τα συνθετικά συστατικά αρωμάτων συχνά απαιτούν λιγότερες πρώτες ύλες για την παραγωγή τους σε σύγκριση με τα φυσικά εκχυλίσματα, όπου μπορεί να χρειαστούν τόνοι φυτικής ύλης για την παραγωγή μικρών ποσοτήτων αρωματικού ελαίου.
Η σύγχρονη δημιουργία αρωμάτων αποτελεί μια λεπτή ισορροπία μεταξύ τέχνης και βιωσιμότητας, όπου οι αρωματοποιοί λειτουργούν ταυτόχρονα ως επιστήμονες και καλλιτέχνες, συνδυάζοντας χημικές γνώσεις με αισθητική αντίληψη.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.
IFRA Περιορισμοί Κατηγοριών
Οι κατηγορίες IFRA είναι ένα σύστημα ταξινόμησης καθημερινών προϊόντων που δημιουργήθηκε από τη Διεθνή Ένωση Αρωμάτων.
Ομαδοποιούν προϊόντα όπως κραγιόν, αρώματα, κρέμες σώματος και είδη καθαρισμού βάσει χρήσης και επαφής με το δέρμα.
Αυτή η ταξινόμηση βοηθά τους καταναλωτές να κατανοήσουν καλύτερα τα συστατικά και τον σκοπό των προϊόντων, προσφέροντας χρήσιμη καθοδήγηση για την καθημερινή τους χρήση.
Κατηγορία | Περιορισμός | Max συγκέντρωση |
---|---|---|
1. Προϊόντα χειλιών και παιχνίδια παιδιών | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.45% |
2. Αποσμητικά και αντιιδρωτικά | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.14% |
3. Καλλυντικά προσώπου και μάσκες | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 2.7% |
4. Αρώματα και αρωματισμένα προϊόντα | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 2.5% |
5A. Λοσιόν σώματος και πούδρες | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.64% |
5B. Ενυδατικές προσώπου και τονωτικά | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.64% |
5C. Κρέμες χεριών και αντισηπτικά | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.64% |
5D. Προϊόντα φροντίδας μωρών | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.64% |
6. Προϊόντα στοματικής υγιεινής | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 1.5% |
7A. Θεραπείες μαλλιών με ξέβγαλμα | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 5.2% |
7B. Προϊόντα μαλλιών χωρίς ξέβγαλμα | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 5.2% |
8. Προϊόντα προσωπικής υγιεινής | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.27% |
9. Προϊόντα σώματος με ξέβγαλμα | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 4.9% |
10A. Οικιακή φροντίδα (μη αερολύματα) | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 18% |
10B. Οικιακά αερολύματα και σπρέι | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 18% |
11A. Προϊόντα με ελάχιστη μεταφορά αρώματος (χωρίς UV) | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 9.8% |
11B. Προϊόντα με ελάχιστη μεταφορά αρώματος (με έκθεση σε UV) | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 9.8% |
12. Προϊόντα χωρίς άμεση επαφή με το δέρμα | Χωρίς περιορισμό | - |
Κανονισμός & Ασφάλεια
Το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Υλικά Αρωμάτων (RIFM) βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας ολοκληρωμένης αξιολόγησης ασφαλείας για το συστατικό 2,4-dimethyl-3-cyclohexen-1-carboxaldehyde. Μόλις ολοκληρωθεί, η αξιολόγηση θα εξεταστεί από την Επιτροπή Ειδικών για την Ασφάλεια των Αρωμάτων και θα δημοσιευθεί σε επιστημονικό περιοδικό μετά από αξιολόγηση από ομότιμους επιστήμονες.