Calamus oil (Acorus calamus L.)
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 18-03-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 85%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Το έλαιο Acorus calamus εξάγεται από τα φύλλα ενός ανθοφόρου φυτού που ευδοκιμεί σε διάφορες περιοχές της Ασίας. Το άρωμά του χαρακτηρίζεται από μια φωτεινή σύνθεση μπαχαρικών, βοτάνων, σκληρών ξύλων και εσπεριδοειδών φρούτων. Προσδίδει επίσης υποτυπώδεις νότες δέρματος, γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα δημοφιλές στη σύνθεση ανδρικών αρωμάτων. Η πολυπλοκότητα του αρώματός του προσφέρει βάθος και χαρακτήρα στις αρωματικές συνθέσεις, ενώ η φυσική του προέλευση το καθιστά πολύτιμο συστατικό στην τέχνη της αρωματοποιίας.
Φυσική προέλευση
Το ήξερες ότι
Το Acorus calamus έχει μακρά ιστορία στην παραδοσιακή ιατρική της Ασίας, όπου χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην Αγιουρβέδα και την Κινεζική ιατρική για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, ιδιαίτερα για προβλήματα του πεπτικού συστήματος.
Το φυτό είναι γνωστό με διάφορα κοινά ονόματα ανά τον κόσμο, όπως "Sweet Flag" (Γλυκιά Σημαία) στα αγγλικά και "Vacha" στα σανσκριτικά, αντανακλώντας τη διαπολιτισμική του σημασία και τη χαρακτηριστική του γλυκιά οσμή.
Πέρα από την αρωματοποιία, οι παραδοσιακές χρήσεις του Acorus calamus περιλαμβάνουν την αρωματοποίηση τροφίμων, την παρασκευή λικέρ και την κατασκευή ψαθών και καλαθιών από τα ανθεκτικά του στελέχη.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.
Κανονισμός & Ασφάλεια
Το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Υλικά Αρωμάτων (RIFM) βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας εκτενούς αξιολόγησης ασφαλείας για το έλαιο calamus (Acorus calamus L.). Μόλις ολοκληρωθεί, θα υποβληθεί σε αξιολόγηση από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την Ασφάλεια των Αρωμάτων και θα δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές.