Dioctyl Adipate (DEHA)
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 30-05-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 75%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Το di-(2-Ethylhexyl) adipate (DEHA) είναι ένα άχρωμο έως υποκίτρινο υγρό, ευρέως αναγνωρισμένο στη βιομηχανία καλλυντικών για τις ευεργετικές του ιδιότητες. Η κύρια λειτουργία του είναι ως μαλακτικός παράγοντας, βελτιώνοντας σημαντικά την υφή των κρεμών και των λοσιόν. Αυτό καθιστά τα προϊόντα πιο εύχρηστα και απολαυστικά στην αφή, προσφέροντας μια αίσθηση απαλότητας. Επιπλέον, το di-(2-Ethylhexyl) adipate (DEHA) χαρακτηρίζεται από ένα ήπιο, ευχάριστο άρωμα, που ορισμένοι περιγράφουν ως παρόμοιο με μούρα, προσθέτοντας μια διακριτική αρωματική νότα στα καλλυντικά σκευάσματα όπου ενσωματώνεται, ενισχύοντας τη συνολική εμπειρία χρήσης.
Το ήξερες ότι
- Το di-(2-Ethylhexyl) adipate (DEHA) δεν αξιοποιείται μόνο στα καλλυντικά, αλλά και σε υλικά συσκευασίας τροφίμων ως πλαστικοποιητής, ενισχύοντας την ευκαμψία τους.
- Η μαλακτική δράση του di-(2-Ethylhexyl) adipate (DEHA) πηγάζει από τη χημική του δομή, η οποία προσδίδει αυξημένη ευελιξία στις καλλυντικές συνθέσεις.
- Η χρήση του di-(2-Ethylhexyl) adipate (DEHA) σε καλλυντικά είναι ευρέως διαδεδομένη και υπόκειται σε αξιολογήσεις ασφαλείας, με κανονιστικές προσεγγίσεις που ποικίλλουν διεθνώς.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.
Κανονισμός & Ασφάλεια
Το di-(2-Ethylhexyl) adipate (DEHA) είναι ένα συστατικό που έχει αξιολογηθεί διεξοδικά και χρησιμοποιείται συχνά σε αρώματα. Η πολιτεία της Καλιφόρνια απαιτεί την αναγραφή του στις λίστες συστατικών λόγω πιθανής σύνδεσης με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία. Ωστόσο, η Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ (U.S. Consumer Product Safety Commission) έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την κατηγοριοποίησή του ως μη επικίνδυνο συστατικό.