Amyl cinnamal
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 18-03-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 90%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Η alpha-Amylcinnamaldehyde είναι ένα διαυγές υγρό με απαλό κίτρινο έως κίτρινο χρώμα που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία αρωμάτων. Χαρακτηρίζεται από το γλυκό, λουλουδάτο άρωμά της, το οποίο την καθιστά πολύτιμο συστατικό σε διάφορες αρωματικές συνθέσεις. Οι δημιουργοί αρωμάτων την αξιοποιούν για να προσδώσουν ιδιαίτερες νότες σε αρώματα και καλλυντικά προϊόντα. Αυτή η ουσία απαντάται φυσικά σε μαύρο τσάι και τσάι σόγιας, αν και συχνά παράγεται και συνθετικά για εμπορική χρήση.
Φυσική προέλευση
Το ήξερες ότι
Η alpha-Amylcinnamaldehyde ανήκει στην οικογένεια των αλδεϋδών, μια ομάδα χημικών ενώσεων που έχουν φέρει επανάσταση στη σύγχρονη αρωματοποιία. Χωρίς τις αλδεΰδες, πολλά από τα διασημότερα αρώματα του 20ού αιώνα δεν θα υπήρχαν!
Παρά το πολύπλοκο όνομά της, η ουσία αυτή έχει χημική δομή που συνδέεται με την κανέλα - γεγονός που εξηγεί το δεύτερο συνθετικό του ονόματός της "cinnam-". Ωστόσο, το άρωμά της είναι πολύ διαφορετικό από αυτό της κανέλας.
Στον κόσμο της αρωματοποιίας, η alpha-Amylcinnamaldehyde χρησιμοποιείται συχνά για να δημιουργήσει νότες που θυμίζουν γιασεμί, προσφέροντας μια οικονομική εναλλακτική στα ακριβά φυσικά έλαια γιασεμιού που απαιτούν χιλιάδες λουλούδια για την παραγωγή μικρής ποσότητας ελαίου.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.
Κανονισμός & Ασφάλεια
Η alpha-Amylcinnamaldehyde είναι ένα καλά μελετημένο και ευρέως χρησιμοποιούμενο συστατικό αρωμάτων. Επιστημονικοί φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης την έχουν αναγνωρίσει ως πιθανό ευαισθητοποιητή δέρματος, που σημαίνει ότι μπορεί να προκαλέσει προσωρινές δερματικές αντιδράσεις (όπως κοκκινίλα, εξανθήματα ή φαγούρα). Ωστόσο, σύμφωνα με την αξιολόγηση ασφαλείας του RIFM (Research Institute for Fragrance Materials), η ουσία αυτή θεωρείται εξαιρετικά ασθενής ευαισθητοποιητής. Ο Διεθνής Οργανισμός Αρωμάτων (IFRA) έχει θεσπίσει πρότυπα για τις αποδεκτές συγκεντρώσεις της σε καταναλωτικά προϊόντα. Σε μια εκτεταμένη μελέτη, το 99,8% των συμμετεχόντων δεν ανέφερε καμία δερματική αντίδραση στην ουσία αυτή.