Galbanum oil (Ferula spp.)
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 18-03-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 85%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Το γαλβάνο είναι ένα συστατικό που λαμβάνεται από τη ρητινώδη έκκριση των περσικών φυτών Ferula. Αυτή η πολύτιμη ρητίνη έχει χαρακτηριστικό πράσινο, φρέσκο άρωμα με βαλσαμικές νότες που την καθιστούν ιδιαίτερα αναγνωρίσιμη στον κόσμο των αρωμάτων. Οι δημιουργοί αρωμάτων εκτιμούν ιδιαίτερα το γαλβάνο για την ικανότητά του να ενισχύει και να αναδεικνύει τα αρώματα άλλων συστατικών, λειτουργώντας ως ένας φυσικός ενισχυτής που προσδίδει βάθος και διάρκεια στις αρωματικές συνθέσεις.
Φυσική προέλευση
Το ήξερες ότι
Το γαλβάνο αναφέρεται στη Βίβλο ως ένα από τα ιερά συστατικά του θυμιάματος που περιγράφεται στο βιβλίο της Εξόδου, αποδεικνύοντας τη μακραίωνη πολιτιστική και θρησκευτική σημασία του.
Παρά το εξωτικό του άρωμα, το φυτό Ferula ανήκει στην οικογένεια Apiaceae, την ίδια οικογένεια με καθημερινά φυτά όπως τα καρότα, ο μαϊντανός και ο άνηθος.
Η παραδοσιακή συλλογή της ρητίνης γαλβάνου γίνεται με χαράξεις στο κάτω μέρος του στελέχους του φυτού, επιτρέποντας στη ρητίνη να εκκριθεί και να στερεοποιηθεί σε δάκρυα που συλλέγονται χειροκίνητα - μια τεχνική που παραμένει σχεδόν αμετάβλητη για χιλιάδες χρόνια.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.
Κανονισμός & Ασφάλεια
Το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Υλικά Αρωμάτων (Research Institute for Fragrance Materials - RIFM) βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας εκτενούς αξιολόγησης ασφαλείας για το έλαιο γαλβάνου (Ferula spp.). Μόλις ολοκληρωθεί, η αξιολόγηση θα εξεταστεί από την Επιτροπή Ειδικών για την Ασφάλεια των Αρωμάτων και θα δημοσιευθεί σε επιστημονικό περιοδικό μετά από αξιολόγηση από ομότιμους ειδικούς.