Davana oil (Artemisia pallens Wall.)
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 18-03-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 85%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Το έλαιο νταβάνα (davana oil) προσφέρει μια αίσθηση παρόμοια με επίσκεψη σε αγορά αγροτών στο αποκορύφωμα του καλοκαιριού. Χαρακτηρίζεται από ένα πλούσιο φρουτώδες άρωμα που συνδυάζει νότες από μούρα, φραγκοστάφυλα, βερίκοκα και σταφίδες. Αυτό το συστατικό έχει φυσική προέλευση, καθώς λαμβάνεται από το φυτό Artemisia pallens (αψιθιά), μέσω διαδικασίας απόσταξης των ανθισμένων κορυφών του φυτού.
Φυσική προέλευση
Το ήξερες ότι
Το έλαιο νταβάνα χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες σε παραδοσιακές τελετές στην Ινδία, όπου θεωρείται ιερό συστατικό σε θρησκευτικές προσφορές και αρωματικές συνθέσεις.
Αυτό το μοναδικό έλαιο έχει την ιδιότητα να αναπτύσσει διαφορετικό άρωμα στο δέρμα κάθε ατόμου, λειτουργώντας σαν αρωματικός χαμαιλέοντας που προσαρμόζεται στη χημεία του δέρματος του κάθε ανθρώπου.
Η καλλιέργεια του φυτού Artemisia pallens γίνεται κυρίως στη νότια Ινδία, ιδιαίτερα στην περιοχή Mysore, όπου το κλίμα και το έδαφος προσφέρουν ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξή του.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.
Κανονισμός & Ασφάλεια
Το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Υλικά Αρωμάτων (Research Institute for Fragrance Materials - RIFM) βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας ολοκληρωμένης αξιολόγησης ασφαλείας για το έλαιο νταβάνα (Artemisia pallens Wall.). Μόλις ολοκληρωθεί, η αξιολόγηση θα εξεταστεί από την Επιτροπή Ειδικών για την Ασφάλεια των Αρωμάτων και θα δημοσιευθεί σε επιστημονικό περιοδικό μετά από αξιολόγηση από ομότιμους κριτές.