Δωρεάν μεταφορικά για αγορές 50€ με Boxnow

Nonanoic acid

Ανάλυση Συστατικού

Περιγραφή συστατικού

Το εννανοϊκό οξύ (nonanoic acid) προσδίδει μια χαρακτηριστική τυρώδη ή κηρώδη οσμή στα αρώματα. Αυτό το συστατικό απαντάται φυσικά σε τρόφιμα όπως το καλαμπόκι, το τυρί και ο καφές, καθώς και σε εσπεριδοειδή φρούτα όπως τα κουμκουάτ, τα μανταρίνια και τα λάιμ. Οι δημιουργοί αρωμάτων συχνά παράγουν μια εκδοχή πανομοιότυπη με τη φυσική σε εργαστηριακό περιβάλλον, διασφαλίζοντας έτσι σταθερή ποιότητα και συμβάλλοντας στη διατήρηση των φυσικών πόρων του πλανήτη. Η εργαστηριακά παραγόμενη εκδοχή μπορεί να προέρχεται από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων ανανεώσιμων πρώτων υλών, καθιστώντας το μια βιώσιμη επιλογή για τη βιομηχανία αρωμάτων.

Φυσική προέλευση

ΕσπεριδοειδήΚαλαμπόκιΚαφέςΚουμκουάτΛυκίσκοςΜανταρίνιαΜοσχολέμονα (Limes)

Το ήξερες ότι

  1. Το όνομα "εννανοϊκό οξύ" προέρχεται από την ελληνική λέξη "εννέα" (nine), καθώς η χημική του δομή περιλαμβάνει ακριβώς 9 άτομα άνθρακα στην αλυσίδα του.

  2. Αυτό το συστατικό συμβάλλει στο χαρακτηριστικό άρωμα των παλαιωμένων τυριών και είναι ένα από τα μόρια που δίνουν στα ώριμα τυριά την πλούσια, πικάντικη γεύση τους.

  3. Πέρα από τη χρήση του στα αρώματα, το εννανοϊκό οξύ έχει εκπληκτικά ποικίλες εφαρμογές - χρησιμοποιείται ως φυσικό ζιζανιοκτόνο στη βιολογική γεωργία και ως συστατικό σε προϊόντα προσωπικής φροντίδας.

CAS Αριθμός

112-05-0

Επίσης γνωστό και ως

Pelargic acidPelargonic acidNonoic acidNonylic acid1-Octanecarboxylic acidPergonic acid

Προϊόντα YUMA με το συστατικό

IFRA

Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.

Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.

Χωρίς περιορισμό

Κανονισμός & Ασφάλεια

Η ασφάλεια του εννανοϊκού οξέος έχει αξιολογηθεί από το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Υλικά Αρωμάτων (Research Institute for Fragrance Materials - RIFM) και έχει δημοσιευθεί αξιολόγηση ασφαλείας που έχει υποβληθεί σε επιστημονική αξιολόγηση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια σε καθημερινά προϊόντα στα τρέχοντα επίπεδα χρήσης. Αξιολογήσεις της ασφάλειας αυτού του συστατικού έχουν διεξαχθεί από διάφορους ρυθμιστικούς φορείς σε όλο τον κόσμο.