2-Heptanone
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 18-03-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 75%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Η 2-Heptanone είναι ένα συστατικό με φρουτώδεις και πικάντικες νότες που θυμίζουν μπανάνα και κανέλα. Βρίσκεται σε φυσικές πηγές όπως το γαρύφαλλο και σε γαλακτοκομικά προϊόντα, ιδιαίτερα στο τυρί. Οι δημιουργοί αρωμάτων συχνά προτιμούν την εργαστηριακή δημιουργία μιας εκδοχής πανομοιότυπης με τη φύση, η οποία εξασφαλίζει σταθερή ποιότητα στο τελικό προϊόν και συμβάλλει στην προστασία των φυσικών πόρων. Αυτή η εργαστηριακή εκδοχή μπορεί να παραχθεί από διάφορες πρώτες ύλες, συμπεριλαμβανομένων των ανανεώσιμων πηγών, καθιστώντας την μια πιο βιώσιμη επιλογή για τη βιομηχανία αρωμάτων.
Φυσική προέλευση
Το ήξερες ότι
Η 2-Heptanone συμβάλλει στο χαρακτηριστικό άρωμα του μπλε τυριού, δίνοντας εκείνη την ιδιαίτερη πικάντικη νότα που το κάνει τόσο ξεχωριστό στον κόσμο των τυριών.
Στο βασίλειο των εντόμων, αυτή η ουσία λειτουργεί ως σήμα συναγερμού για ορισμένα είδη, βοηθώντας τα να προειδοποιούν την αποικία τους για πιθανούς κινδύνους.
Γνωρίζατε ότι το ανθρώπινο σώμα παράγει φυσικά μικρές ποσότητες 2-Heptanone; Μπορεί να ανιχνευθεί στην αναπνοή, στον ιδρώτα και σε άλλα σωματικά υγρά, αποτελώντας μέρος του φυσικού μας αρωματικού αποτυπώματος.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.
Κανονισμός & Ασφάλεια
Η ασφάλεια της 2-Heptanone έχει αξιολογηθεί από το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Υλικά Αρωμάτων (RIFM) και έχει δημοσιευθεί αξιολόγηση ασφαλείας που έχει υποβληθεί σε επιστημονική αξιολόγηση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια σε καθημερινά προϊόντα στα τρέχοντα επίπεδα χρήσης. Αξιολογήσεις της ασφάλειας αυτού του συστατικού έχουν διεξαχθεί από διάφορους ρυθμιστικούς φορείς σε όλο τον κόσμο.