Maltol
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 18-03-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 75%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Η Maltol χαρακτηρίζεται από ένα κυρίαρχο άρωμα βανίλιας που συνοδεύεται από πλούσιες νότες καραμέλας, μαρμελάδας φρούτων και φρεσκοψημένου ψωμιού. Αυτό το συστατικό απαντάται φυσικά σε διάφορα τρόφιμα και ποτά, όπως η μπύρα, οι φράουλες και τα σμέουρα. Επίσης, εντοπίζεται σε προϊόντα όπως το βούτυρο, το κακάο, ο καφές, το γάλα, το χοιρινό κρέας και εσπεριδοειδή όπως το yuzu.
Οι δημιουργοί αρωμάτων συχνά προτιμούν την εργαστηριακή παραγωγή της Maltol, δημιουργώντας μια "nature-identical" εκδοχή που εξασφαλίζει σταθερή ποιότητα και συμβάλλει στη διατήρηση των φυσικών πόρων. Αυτή η εργαστηριακή εκδοχή μπορεί να παραχθεί από διάφορες πρώτες ύλες, συμπεριλαμβανομένων ανανεώσιμων πηγών, καθιστώντας την μια πιο βιώσιμη επιλογή για τη βιομηχανία αρωμάτων.
Φυσική προέλευση
Το ήξερες ότι
Η Maltol χρησιμοποιείται στη βιομηχανία τροφίμων ως ενισχυτής γλυκύτητας, επιτρέποντας τη μείωση της ποσότητας ζάχαρης χωρίς να επηρεάζεται η γλυκιά γεύση του προϊόντος!
Αναγνωρίζετε τη γλυκιά μυρωδιά του μαλλιού της γριάς στα πανηγύρια; Η Maltol είναι ένα από τα βασικά συστατικά που δίνουν αυτό το χαρακτηριστικό άρωμα στο αγαπημένο γλυκό.
Σε διαφορετικές συγκεντρώσεις, η Maltol μπορεί να ενισχύει άλλα αρώματα, λειτουργώντας ως πολλαπλασιαστής που αναδεικνύει τις νότες φρούτων, βανίλιας και καραμέλας σε ένα άρωμα.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.
Κανονισμός & Ασφάλεια
Το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Υλικά Αρωμάτων (Research Institute for Fragrance Materials - RIFM) βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας ολοκληρωμένης αξιολόγησης ασφαλείας για τη Maltol. Μόλις ολοκληρωθεί, η αξιολόγηση θα εξεταστεί από την Επιτροπή Ειδικών για την Ασφάλεια των Αρωμάτων και θα δημοσιευθεί μετά από αξιολόγηση από ομότιμους επιστήμονες.