Pepper, black, oil (Piper nigrum L.)
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 18-03-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 85%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Το έλαιο μαύρου πιπεριού λαμβάνεται από τους αποξηραμένους καρπούς του φυτού Piper nigrum μέσω απόσταξης με ατμό. Προσφέρει ένα πικάντικο και ζεστό άρωμα με ελαφρώς γλυκές νότες και διακριτικές ξυλώδεις αποχρώσεις. Υπάρχουν δύο κύριες ποικιλίες που χρησιμοποιούνται στην αρωματοποιία: η ινδική ποικιλία με πιο γήινες νότες και η ποικιλία της Μαδαγασκάρης που χαρακτηρίζεται από πιο ρητινώδεις τόνους. Το έλαιο μαύρου πιπεριού έχει μακρά ιστορία χρήσης σε παραδοσιακές θεραπευτικές πρακτικές πολλών πολιτισμών ανά τους αιώνες. Στη σύγχρονη αρωματοποιία, εκτιμάται ιδιαίτερα για την οικεία και διεγερτική του ουσία που μπορεί να προσδώσει σε διάφορες συνθέσεις αρωμάτων.
Φυσική προέλευση
Το ήξερες ότι
Το μαύρο πιπέρι ήταν τόσο πολύτιμο στην αρχαιότητα που χρησιμοποιούνταν ως νόμισμα και αποτελούσε βασικό εμπόρευμα στους εμπορικούς δρόμους μεταξύ Ασίας και Ευρώπης. Οι Ρωμαίοι το αποκαλούσαν "μαύρο χρυσό"!
Η χαρακτηριστική πικάντικη γεύση και το άρωμα του μαύρου πιπεριού οφείλονται στην πιπερίνη, μια ένωση που διεγείρει τους υποδοχείς θερμότητας στο στόμα και τη μύτη με παρόμοιο τρόπο όπως η καψαϊκίνη της καυτερής πιπεριάς.
Το μαύρο πιπέρι παραμένει το πιο διαδεδομένο μπαχαρικό παγκοσμίως, με ετήσια παραγωγή που ξεπερνά τους 400.000 τόνους. Η Βιετνάμ, η Ινδονησία και η Ινδία είναι οι μεγαλύτεροι παραγωγοί στον κόσμο.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.
Κανονισμός & Ασφάλεια
Το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Υλικά Αρωμάτων (RIFM) βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας ολοκληρωμένης αξιολόγησης ασφάλειας για το έλαιο μαύρου πιπεριού. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Χημικών Προϊόντων (ECHA) έχει ήδη δημοσιεύσει περίληψη ασφαλείας για γενική χρήση. Το συστατικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια σε καθημερινά προϊόντα στα συνήθη επίπεδα χρήσης. Η βιομηχανία αρωμάτων υποστηρίζει τη γνωστοποίηση συγκεκριμένων συστατικών ώστε τα άτομα που ενδέχεται να έχουν ήδη αλλεργία να μπορούν να επιλέξουν κατάλληλα προϊόντα.