Elemi oil (Canarium spp.)
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 18-03-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 85%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Το έλαιο ελέμι είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές συστατικό στη δημιουργία αρωμάτων. Το αρωματικό του προφίλ χαρακτηρίζεται από έναν ιδιαίτερο συνδυασμό εσπεριδοειδών και πιπεριού, προσφέροντας μια πολύπλοκη αίσθηση που είναι ταυτόχρονα ξυλώδης και βαλσαμική, αλλά και φρέσκια και λεμονώδης. Το έλαιο αυτό λαμβάνεται απευθείας από το δέντρο ελέμι (Canarium spp.) και αποτελεί βασικό συστατικό σε πολλές αρωματικές συνθέσεις που απαιτούν βάθος και πολυπλοκότητα.
Φυσική προέλευση
Το ήξερες ότι
Το έλαιο ελέμι έχει ιστορική σημασία στην αρχαία Αίγυπτο, όπου χρησιμοποιούνταν στη διαδικασία ταρίχευσης και ως πολύτιμο θυμίαμα σε ιερές τελετές.
Τα δέντρα Canarium, από τα οποία προέρχεται το έλαιο ελέμι, ευδοκιμούν κυρίως σε τροπικές περιοχές της Νοτιοανατολικής Ασίας και των Φιλιππίνων, όπου το ζεστό και υγρό κλίμα δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξή τους.
Στην παραδοσιακή ιατρική διαφόρων πολιτισμών, το ρετσίνι ελέμι χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση αναπνευστικών παθήσεων και ως φυσικό αντισηπτικό για επούλωση πληγών.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.
Κανονισμός & Ασφάλεια
Το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Υλικά Αρωμάτων (RIFM) βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας ολοκληρωμένης αξιολόγησης ασφαλείας για το έλαιο ελέμι (Canarium spp.). Μόλις ολοκληρωθεί, θα υποβληθεί σε αξιολόγηση από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την Ασφάλεια των Αρωμάτων και θα ακολουθήσει δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό με κριτές.