Cassia bark oil
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 18-03-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 85%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Το έλαιο από τον φλοιό κασσίας (cassia bark oil) είναι ένα αρωματικό συστατικό με έντονο, πικάντικο και εξωτικό άρωμα. Εξάγεται από τον φλοιό του δέντρου κασσίας και χαρακτηρίζεται από πλούσιες νότες κανέλας που του προσδίδουν μια ζεστή και γλυκιά αίσθηση. Το άρωμά του είναι πιο έντονο και δυναμικό συγκριτικά με την κανέλα, γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο σε αρωματικές συνθέσεις.
Φυσική προέλευση
Το ήξερες ότι
Η κασσία και η αληθινή κανέλα προέρχονται από διαφορετικά είδη δέντρων - η κασσία από το Cinnamomum cassia και η αληθινή κανέλα από το Cinnamomum verum, με την κασσία να έχει πιο έντονη γεύση και άρωμα.
Ο φλοιός κασσίας χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική για χιλιάδες χρόνια, όπου θεωρείται ότι έχει θερμαντικές ιδιότητες και βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος.
Η κασσία, γνωστή και ως "κινεζική κανέλα", αποτελούσε πολύτιμο εμπόρευμα που μεταφερόταν μέσω του Δρόμου του Μεταξιού από την αρχαιότητα, συνδέοντας την Ανατολή με τη Δύση μέσω του αρώματός της.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.
Κανονισμός & Ασφάλεια
Το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Υλικά Αρωμάτων (Research Institute for Fragrance Materials - RIFM) βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας ολοκληρωμένης αξιολόγησης ασφαλείας για το έλαιο φλοιού κασσίας. Μόλις ολοκληρωθεί, θα εξεταστεί από την Επιτροπή Ειδικών για την Ασφάλεια Αρωμάτων και θα δημοσιευθεί σε επιστημονικό περιοδικό μετά από αξιολόγηση.