Δωρεάν μεταφορικά για αγορές 50€ με Boxnow

White Wine Lees EO

Ανάλυση Συστατικού

Περιγραφή συστατικού

Η λάσπη λευκού κρασιού (white wine lees) είναι ένα παράγωγο της παραγωγής λευκού οίνου που χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία. Οι αρωματικές της ιδιότητες περιλαμβάνουν αλκοολούχες νότες, ενώ συμβάλλει στην ωρίμανση φρουτώδων αρωμάτων και συνοδεύει άνθινες νότες προσδίδοντάς τους φρουτώδεις και πικάντικες αποχρώσεις, παρόμοιες με αυτές του μοσχοκάρυδου.

Προέρχεται από το κοινό αμπέλι, φυτό που ανήκει στην οικογένεια Vitaceae και στο γένος Vitis. Το ιστορικό πλαίσιο πίσω από την καλλιέργεια των σύγχρονων αμπελιών είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον: τον 19ο αιώνα, τα γαλλικά αμπέλια καταστράφηκαν σχεδόν ολοκληρωτικά από ένα έντομο ονόματι phylloxera. Η λύση που βρέθηκε ήταν ο εμβολιασμός των ευρωπαϊκών αμπελιών σε αμερικανικά υποκείμενα, τα οποία ήταν ανθεκτικά στο έντομο. Ακόμη και σήμερα, πολλά γαλλικά αμπέλια διατηρούν αυτή την αμερικανική ρίζα, αποτελώντας ένα ζωντανό παράδειγμα διεθνούς γεωργικής συνεργασίας.

Το ήξερες ότι

  1. Η κρίση του phylloxera παραλίγο να εξαφανίσει ολόκληρη την ευρωπαϊκή οινοβιομηχανία. Υπολογίζεται ότι καταστράφηκε περισσότερο από το 40% των γαλλικών αμπελώνων σε διάστημα 15 ετών, προκαλώντας οικονομική κρίση σε πολλές περιοχές της Ευρώπης.

  2. Η λάσπη του κρασιού χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες πέρα από την αρωματοποιία. Στην παραδοσιακή ιατρική χρησιμοποιούνταν για τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες, ενώ στην κοσμετολογία αποτελούσε συστατικό σε μάσκες προσώπου για λείανση και τόνωση του δέρματος.

  3. Ο εμβολιασμός που έσωσε τα ευρωπαϊκά αμπέλια βασίζεται σε μια εντυπωσιακή βιολογική συμβίωση: το ευρωπαϊκό αμπέλι παράγει καρπούς εξαιρετικής ποιότητας αλλά είναι ευάλωτο στο phylloxera, ενώ το αμερικανικό έχει ανθεκτικές ρίζες αλλά κατώτερης ποιότητας καρπούς. Ο συνδυασμός τους δημιούργησε ένα "υβριδικό" φυτό που συνδυάζει τα καλύτερα χαρακτηριστικά και των δύο.

CAS Αριθμός

8016-21-5

Προϊόντα YUMA με το συστατικό

IFRA

Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.

Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.

Χωρίς περιορισμό