Origanum oil (extractive) (Thymus capitatus L. Hoffmanns & Link)
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 18-03-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 85%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Το έλαιο ρίγανης (origanum) εξάγεται από ένα Μεσογειακό αρωματικό βότανο που ευδοκιμεί στις παραμεσόγειες περιοχές. Για τους αρχαίους Έλληνες και Ρωμαίους, η ρίγανη αποτελούσε σύμβολο χαράς και ευτυχίας - μια συσχέτιση που δεν προκαλεί έκπληξη όταν κανείς αντιληφθεί το χαρακτηριστικό της άρωμα. Το αιθέριο έλαιο της ρίγανης διακρίνεται για το πικάντικο μείγμα ξυλώδους αρώματος και μέντας που προσφέρει μια ιδιαίτερη αρωματική εμπειρία σε συνθέσεις αρωμάτων.
Φυσική προέλευση
Το ήξερες ότι
Η λέξη ρίγανη (origanum) προέρχεται από τις αρχαίες ελληνικές λέξεις όρος (βουνό) και γάνος (λαμπρότητα, χαρά), υποδηλώνοντας "τη χαρά του βουνού" - μια αναφορά στο φυσικό περιβάλλον όπου ευδοκιμεί.
Στην αρχαία Ελλάδα, η ρίγανη χρησιμοποιούνταν ευρέως για τις θεραπευτικές ιδιότητές της, συμπεριλαμβανομένης της ανακούφισης από πονοκεφάλους, προβλήματα του πεπτικού συστήματος και ως αντισηπτικό.
Η ρίγανη αποτελεί θεμελιώδες συστατικό της μεσογειακής κουζίνας, ιδιαίτερα στην ελληνική και ιταλική γαστρονομία, όπου χρησιμοποιείται σε πιάτα όπως η ελληνική σαλάτα, η πίτσα και διάφορα μαγειρευτά φαγητά.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.
Κανονισμός & Ασφάλεια
Το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Συστατικά Αρωμάτων (RIFM) βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας ολοκληρωμένης αξιολόγησης ασφαλείας για το έλαιο ρίγανης (Thymus capitatus L. Hoffmanns & Link). Μόλις ολοκληρωθεί, η αξιολόγηση θα εξεταστεί από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την Ασφάλεια των Αρωμάτων και θα δημοσιευθεί σε επιστημονικό περιοδικό μετά από αξιολόγηση.