2-Methylbutyric acid
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 18-03-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 75%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Το 2-Μεθυλβουτυρικό οξύ χαρακτηρίζεται από μια χαρακτηριστική οσμή που θυμίζει τυρί Ροκφόρ. Αυτό το συστατικό απαντάται φυσικά σε φρούτα όπως φράουλες και βερίκοκα, αλλά και σε γαλακτοκομικά προϊόντα όπως διάφορα τυριά. Επίσης, εντοπίζεται σε καφέ, τσάι, κράνμπερι και αρνίσιο κρέας.
Οι δημιουργοί αρωμάτων συχνά παράγουν μια εκδοχή πανομοιότυπη με τη φύση (nature-identical) σε εργαστηριακό περιβάλλον. Αυτή η προσέγγιση διασφαλίζει σταθερή ποιότητα στο τελικό προϊόν και συμβάλλει στη διατήρηση των φυσικών πόρων του πλανήτη. Η εργαστηριακή εκδοχή μπορεί να παραχθεί από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των ανανεώσιμων πρώτων υλών.
Φυσική προέλευση
Το ήξερες ότι
Παρά την έντονη οσμή τυριού, το 2-Μεθυλβουτυρικό οξύ συμβάλλει παραδόξως και στο γλυκό άρωμα των φραουλών και βερίκοκων. Αυτή η διττή παρουσία σε τόσο διαφορετικά τρόφιμα αποδεικνύει πώς η ίδια χημική ένωση μπορεί να συμπεριφέρεται διαφορετικά ανάλογα με τη συγκέντρωση και το περιβάλλον της.
Όταν απολαμβάνετε ένα φλιτζάνι καφέ, το άρωμά του οφείλεται σε περισσότερες από 800 αρωματικές ενώσεις. Το 2-Μεθυλβουτυρικό οξύ είναι ένα από τα βασικά συστατικά που συμβάλλουν στο πολύπλοκο προφίλ αρώματος του καφέ.
Στη βιομηχανία vegan τροφίμων, το 2-Μεθυλβουτυρικό οξύ χρησιμοποιείται για να προσδώσει αυθεντική γεύση τυριού σε προϊόντα χωρίς γαλακτοκομικά, επιτρέποντας στους χορτοφάγους να απολαύσουν γεύσεις παρόμοιες με αυτές των παραδοσιακών τυριών.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.
Κανονισμός & Ασφάλεια
Η ασφάλεια του 2-Μεθυλβουτυρικού οξέος έχει αξιολογηθεί από το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Συστατικά Αρωμάτων (Research Institute for Fragrance Materials - RIFM) και έχει δημοσιευθεί αξιολόγηση ασφαλείας που έχει υποβληθεί σε επιστημονική αξιολόγηση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια σε καθημερινά προϊόντα στα τρέχοντα επίπεδα χρήσης. Αξιολογήσεις της ασφάλειας αυτού του συστατικού έχουν διεξαχθεί από διάφορους ρυθμιστικούς φορείς σε όλο τον κόσμο.