Raspberry ketone
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 18-03-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 90%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Η κετόνη σμέουρου (raspberry ketone) είναι μια αρωματική ένωση που βρίσκεται φυσικά σε σμέουρα, μέλι και καφέ. Αυτή η ουσία είναι υπεύθυνη για το χαρακτηριστικό άρωμα των σμέουρων που αναγνωρίζουμε εύκολα. Στη βιομηχανία αρωμάτων, οι δημιουργοί συχνά παράγουν μια εργαστηριακή εκδοχή της κετόνης σμέουρου που είναι πανομοιότυπη με τη φυσική. Αυτή η προσέγγιση εξασφαλίζει σταθερή ποιότητα στα αρώματα και συμβάλλει στη διατήρηση των φυσικών πόρων του πλανήτη. Η εργαστηριακά παραγόμενη κετόνη σμέουρου μπορεί να προέρχεται από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων ανανεώσιμων υλικών, καθιστώντας την μια πιο βιώσιμη επιλογή για τη βιομηχανία αρωμάτων.
Φυσική προέλευση
Το ήξερες ότι
Η φυσική συγκέντρωση της κετόνης σμέουρου στα πραγματικά σμέουρα είναι εξαιρετικά χαμηλή - χρειάζονται περίπου 4 τόνοι φρέσκων σμέουρων για την παραγωγή μόλις 1 γραμμαρίου καθαρής κετόνης σμέουρου!
Εκτός από τα αρώματα, η κετόνη σμέουρου χρησιμοποιείται ευρέως ως πρόσθετο γεύσης σε τρόφιμα και ποτά, προσδίδοντας τη χαρακτηριστική γεύση σμέουρου σε προϊόντα όπως γλυκά, αναψυκτικά και γιαούρτια.
Από χημική άποψη, η κετόνη σμέουρου έχει παρόμοια δομή με την συνεφρίνη που βρίσκεται στα εσπεριδοειδή και την καψαϊκίνη που δίνει στις καυτερές πιπεριές την πικάντικη γεύση τους - μια απροσδόκητη συγγένεια μεταξύ τριών πολύ διαφορετικών γεύσεων της φύσης!
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.
IFRA Περιορισμοί Κατηγοριών
Οι κατηγορίες IFRA είναι ένα σύστημα ταξινόμησης καθημερινών προϊόντων που δημιουργήθηκε από τη Διεθνή Ένωση Αρωμάτων.
Ομαδοποιούν προϊόντα όπως κραγιόν, αρώματα, κρέμες σώματος και είδη καθαρισμού βάσει χρήσης και επαφής με το δέρμα.
Αυτή η ταξινόμηση βοηθά τους καταναλωτές να κατανοήσουν καλύτερα τα συστατικά και τον σκοπό των προϊόντων, προσφέροντας χρήσιμη καθοδήγηση για την καθημερινή τους χρήση.
Κατηγορία | Περιορισμός | Max συγκέντρωση |
---|---|---|
1. Προϊόντα χειλιών και παιχνίδια παιδιών | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.68% |
2. Αποσμητικά και αντιιδρωτικά | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 1% |
3. Καλλυντικά προσώπου και μάσκες | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.27% |
4. Αρώματα και αρωματισμένα προϊόντα | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 1% |
5A. Λοσιόν σώματος και πούδρες | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 1% |
5B. Ενυδατικές προσώπου και τονωτικά | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.14% |
5C. Κρέμες χεριών και αντισηπτικά | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.27% |
5D. Προϊόντα φροντίδας μωρών | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.045% |
6. Προϊόντα στοματικής υγιεινής | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.82% |
7A. Θεραπείες μαλλιών με ξέβγαλμα | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.41% |
7B. Προϊόντα μαλλιών χωρίς ξέβγαλμα | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.41% |
8. Προϊόντα προσωπικής υγιεινής | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.045% |
9. Προϊόντα σώματος με ξέβγαλμα | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 1% |
10A. Οικιακή φροντίδα (μη αερολύματα) | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 1% |
10B. Οικιακά αερολύματα και σπρέι | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 1% |
11A. Προϊόντα με ελάχιστη μεταφορά αρώματος (χωρίς UV) | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.045% |
11B. Προϊόντα με ελάχιστη μεταφορά αρώματος (με έκθεση σε UV) | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.045% |
12. Προϊόντα χωρίς άμεση επαφή με το δέρμα | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 78% |
Κανονισμός & Ασφάλεια
Το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Υλικά Αρωμάτων (Research Institute for Fragrance Materials - RIFM) έχει πρόσφατα ολοκληρώσει μια εκτενή αξιολόγηση ασφαλείας για την κετόνη σμέουρου, η οποία αναμένει αναθεώρηση από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την Ασφάλεια των Αρωμάτων και δημοσίευση σε επιστημονικά περιοδικά. Διάφοροι ρυθμιστικοί φορείς παγκοσμίως έχουν επίσης διεξάγει αξιολογήσεις ασφαλείας για αυτό το συστατικό.