Vanillin
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 18-03-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 75%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Η βανιλίνη (vanillin) είναι το κύριο συστατικό του εκχυλίσματος βανίλιας που χρησιμοποιείται ευρέως σε αρώματα και γεύσεις. Αν και αποτελεί το χαρακτηριστικό συστατικό της βανίλιας, δεν είναι το μοναδικό που συνθέτει το πλήρες άρωμά της. Οι δημιουργοί αρωμάτων συχνά παράγουν μια πανομοιότυπη με τη φύση (nature-identical) εκδοχή της σε εργαστήρια, εξασφαλίζοντας σταθερή ποιότητα και συμβάλλοντας στη διατήρηση των φυσικών πόρων. Η εργαστηριακά παραγόμενη βανιλίνη μπορεί να προέρχεται από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων ανανεώσιμων υλικών, διασφαλίζοντας βιωσιμότητα στην παραγωγή της.
Φυσική προέλευση
Το ήξερες ότι
Η βανιλίνη βρίσκεται φυσικά σε απροσδόκητες τροφές όπως οι πατάτες, ο καφές, η κανέλα και το ουίσκι! Αυτό εξηγεί γιατί ορισμένα τρόφιμα έχουν μια ανεπαίσθητη γλυκιά νότα, ακόμη και χωρίς την προσθήκη βανίλιας.
Ιστορικά, η βανίλια ήταν τόσο πολύτιμη που χρησιμοποιούνταν ως νόμισμα από τους Αζτέκους. Σήμερα, η φυσική βανίλια παραμένει ένα από τα πιο ακριβά καρυκεύματα στον κόσμο, δεύτερη μόνο μετά τον κρόκο.
Η βανιλίνη ενεργοποιεί ταυτόχρονα τους υποδοχείς γεύσης και όσφρησης, δημιουργώντας μια πολυαισθητηριακή εμπειρία. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που το άρωμα βανίλιας θεωρείται τόσο καθησυχαστικό και οικείο για τους περισσότερους ανθρώπους.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
















IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.
Κανονισμός & Ασφάλεια
Η βανιλίνη είναι ένα διεξοδικά αξιολογημένο και ευρέως χρησιμοποιούμενο συστατικό αρωμάτων. Δεν έχει διαπιστωθεί ποτέ να παρουσιάζει κίνδυνο όταν χρησιμοποιείται σε αρώματα ή γεύσεις, και κατά συνέπεια έχει εγκριθεί για χρήση από ρυθμιστικούς φορείς παγκοσμίως. Το Ινστιτούτο Έρευνας για Υλικά Αρωμάτων (RIFM) βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης της επίσημης αξιολόγησης ασφαλείας για τη βανιλίνη, η οποία θα δημοσιευθεί μετά από αξιολόγηση από ανεξάρτητους ειδικούς.