Δωρεάν μεταφορικά για αγορές 50€ με Boxnow

Vanillin

Ανάλυση Συστατικού

Περιγραφή συστατικού

Η βανιλίνη (vanillin) είναι το κύριο συστατικό του εκχυλίσματος βανίλιας που χρησιμοποιείται ευρέως σε αρώματα και γεύσεις. Αν και αποτελεί το χαρακτηριστικό συστατικό της βανίλιας, δεν είναι το μοναδικό που συνθέτει το πλήρες άρωμά της. Οι δημιουργοί αρωμάτων συχνά παράγουν μια πανομοιότυπη με τη φύση (nature-identical) εκδοχή της σε εργαστήρια, εξασφαλίζοντας σταθερή ποιότητα και συμβάλλοντας στη διατήρηση των φυσικών πόρων. Η εργαστηριακά παραγόμενη βανιλίνη μπορεί να προέρχεται από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων ανανεώσιμων υλικών, διασφαλίζοντας βιωσιμότητα στην παραγωγή της.

Φυσική προέλευση

ΚανέλαΈλαιο ΣιτρονέλλαςΈλαιο Μπουμπουκιών ΓαρύφαλλουΚαφέςΜοσχοκάρυδοΠατάταΡούμιΦράουλαΒανίλιαΒιολέτεςΟυίσκι

Το ήξερες ότι

  1. Η βανιλίνη βρίσκεται φυσικά σε απροσδόκητες τροφές όπως οι πατάτες, ο καφές, η κανέλα και το ουίσκι! Αυτό εξηγεί γιατί ορισμένα τρόφιμα έχουν μια ανεπαίσθητη γλυκιά νότα, ακόμη και χωρίς την προσθήκη βανίλιας.

  2. Ιστορικά, η βανίλια ήταν τόσο πολύτιμη που χρησιμοποιούνταν ως νόμισμα από τους Αζτέκους. Σήμερα, η φυσική βανίλια παραμένει ένα από τα πιο ακριβά καρυκεύματα στον κόσμο, δεύτερη μόνο μετά τον κρόκο.

  3. Η βανιλίνη ενεργοποιεί ταυτόχρονα τους υποδοχείς γεύσης και όσφρησης, δημιουργώντας μια πολυαισθητηριακή εμπειρία. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που το άρωμα βανίλιας θεωρείται τόσο καθησυχαστικό και οικείο για τους περισσότερους ανθρώπους.

CAS Αριθμός

121-33-5

Επίσης γνωστό και ως

Vanillaldehyde4-formyl-2-methoxyphenolVanillic aldehyde2-methoxy-4-formyl phenolMethyl protocatechuic aldehyde2-Methoxy-4-formylphenolNaturallineProtocatechualdehyde-3-methyl etherRhovanilV-flavor4-Hydroxy-3-methoxybenzaldehydeMethylprotocatechuic aldehyde4-hydroxy-3-methoxybenzaldehyde4-hydroxy-3-methoxy-Para-hydroxy-meta-methoxybenzaldehydeBenzaldehyde4-hydroxy-meta-anisaldehyde2-Methoxy-4-formylphenol3-Methoxy-4-hydroxybenzaldehyde

IFRA

Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.

Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.

Χωρίς περιορισμό

Κανονισμός & Ασφάλεια

Η βανιλίνη είναι ένα διεξοδικά αξιολογημένο και ευρέως χρησιμοποιούμενο συστατικό αρωμάτων. Δεν έχει διαπιστωθεί ποτέ να παρουσιάζει κίνδυνο όταν χρησιμοποιείται σε αρώματα ή γεύσεις, και κατά συνέπεια έχει εγκριθεί για χρήση από ρυθμιστικούς φορείς παγκοσμίως. Το Ινστιτούτο Έρευνας για Υλικά Αρωμάτων (RIFM) βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης της επίσημης αξιολόγησης ασφαλείας για τη βανιλίνη, η οποία θα δημοσιευθεί μετά από αξιολόγηση από ανεξάρτητους ειδικούς.