Coumarin
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 04-07-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 90%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Η Coumarin είναι ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα συστατικά στη βιομηχανία αρωμάτων. Διαθέτει ένα χαρακτηριστικό άρωμα που συνδυάζει νότες αμυγδάλου, βανίλιας και φρεσκοκομμένου σανού, προσδίδοντας ζεστασιά και γλυκύτητα στις αρωματικές συνθέσεις. Αν και απαντάται φυσικά σε διάφορα φυτά, με πιο γνωστό τον καρπό tonka bean (τόνκα), στη σύγχρονη αρωματοποιία παράγεται κυρίως συνθετικά σε εργαστήρια. Η Coumarin εντοπίζεται επίσης σε τρόφιμα και φυτά όπως η κανέλα, το πράσινο τσάι, η λεβάντα, οι φράουλες και τα βερίκοκα, συμβάλλοντας στο φυσικό τους άρωμα. Χρησιμοποιείται ευρέως σε αρώματα fougère και oriental, προσφέροντας βάθος και διάρκεια στις αρωματικές συνθέσεις.
Φυσική προέλευση
Το ήξερες ότι
- Οι σπόροι Tonka, πλούσια φυσική πηγή Coumarin, χρησιμοποιούνταν από ιθαγενείς της Ν. Αμερικής ως ** φυλαχτά τύχης** πριν γίνουν δημοφιλή στην ευρωπαϊκή αρωματοποιία.
- Η Coumarin πήρε το όνομά της από το «coumarou», την ονομασία του δέντρου tonka στη γλώσσα ιθαγενών της Γαλλικής Γουιάνας. Η πρώτη της σύνθεση το 1868 αποτέλεσε ορόσημο στην αρωματοποιία.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό

































IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.
Κανονισμός & Ασφάλεια
Η κουμαρίνη έχει αξιολογηθεί διεξοδικά ως συστατικό αρωμάτων. Οι επιστημονικοί φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης την έχουν χαρακτηρίσει ως πιθανό ευαισθητοποιητή δέρματος, που σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα να προκαλέσει δερματική αντίδραση (όπως κοκκινίλα, εξανθήματα ή φαγούρα). Το Ερευνητικό Ινστιτούτο Υλικών Αρωμάτων (RIFM) την έχει χαρακτηρίσει ως ασθενή ευαισθητοποιητή δέρματος και έχει καθορίσει ασφαλή επίπεδα χρήσης. Ο Διεθνής Οργανισμός Αρωμάτων (IFRA) έχει θεσπίσει πρότυπα για τις αποδεκτές συγκεντρώσεις κουμαρίνης σε καταναλωτικά προϊόντα. Σε μεγάλη μελέτη δερματικών δοκιμών, το 99,8% των συμμετεχόντων ανέφεραν ότι δεν παρουσίασαν καμία δερματική αντίδραση στην κουμαρίνη.