Chamomile flower oil, blue
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 18-03-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 85%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Το αιθέριο έλαιο χαμομηλιού εξάγεται από τα άνθη του φυτού matricaria-chamomilla, γνωστού και ως γερμανικό χαμομήλι. Διαθέτει ένα χαρακτηριστικό αρωματικό προφίλ που συνδυάζει βοτανικές νότες με ξυλώδεις αποχρώσεις, θυμίζοντας ελαφρώς έλατο με έντονη ξυλώδη βάση. Το χαμομήλι είναι ευρέως γνωστό για τη χρήση του στην παρασκευή τσαγιού, όπου ορισμένα είδη του προσφέρουν ήπιες γεύσεις που παραπέμπουν σε μήλο και μέλι. Αυτό το πολύπλευρο συστατικό αξιοποιείται τόσο για το άρωμά του όσο και για τις ιδιότητές του σε διάφορα προϊόντα φροντίδας.
Φυσική προέλευση
Το ήξερες ότι
Η λέξη χαμομήλι προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη χαμαίμηλον, που σημαίνει "μήλο του εδάφους", λόγω του χαρακτηριστικού αρώματος μήλου που αναδίδουν τα άνθη του.
Το χαμομήλι χρησιμοποιείτο ευρέως από αρχαίους πολιτισμούς όπως οι Αιγύπτιοι, οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι, όχι μόνο ως άρωμα αλλά και ως θεραπευτικό βότανο για διάφορες παθήσεις.
Υπάρχουν δύο κύρια είδη χαμομηλιού που χρησιμοποιούνται στην αρωματοποιία: το γερμανικό (Matricaria chamomilla) και το ρωμαϊκό (Anthemis nobilis), με το καθένα να προσφέρει ελαφρώς διαφορετικό αρωματικό προφίλ και ιδιότητες.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.
Κανονισμός & Ασφάλεια
Το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Υλικά Αρωμάτων (RIFM) βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας ολοκληρωμένης αξιολόγησης ασφαλείας για το μπλε έλαιο άνθους χαμομηλιού. Μόλις ολοκληρωθεί, θα υποβληθεί σε αξιολόγηση από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την Ασφάλεια των Αρωμάτων και θα ακολουθήσει δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό με κριτές.