Cypress oil (Cupressus sempervirens L.)
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 18-03-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 85%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Το έλαιο κυπαρισσιού εξάγεται απευθείας από το δέντρο του κυπαρισσιού (Cupressus sempervirens L.). Διαθέτει ένα χαρακτηριστικό ξυλώδες άρωμα που θυμίζει φθινοπωρινή ημέρα στο βουνό, όπου οι μυρωδιές από κουκουνάρια συναντούν νότες κέδρου και πλούσιου χώματος. Αυτό το φυσικό συστατικό προσφέρει μια αίσθηση γαλήνης και σύνδεσης με τη φύση, μεταφέροντας τον χρήστη νοητά σε ένα δάσος κυπαρισσιών με την πρώτη εισπνοή.
Φυσική προέλευση
Το ήξερες ότι
Το κυπαρίσσι κατείχε σημαντική θέση στους αρχαίους πολιτισμούς της Μεσογείου. Στην αρχαία Ελλάδα ήταν αφιερωμένο στον Άδη και συμβόλιζε το πένθος, ενώ οι Ρωμαίοι το θεωρούσαν σύμβολο φιλοξενίας και αθανασίας.
Τα κυπαρίσσια συγκαταλέγονται μεταξύ των μακροβιότερων δέντρων στον κόσμο. Το "Κυπαρίσσι του Αβράαμ" στην Περσία πιστεύεται ότι είναι 4.000-5.000 ετών, καθιστώντας το ένα από τα αρχαιότερα ζωντανά όντα στον πλανήτη.
Παραδοσιακά, το έλαιο κυπαρισσιού χρησιμοποιούνταν για τις θεραπευτικές του ιδιότητες στην αντιμετώπιση προβλημάτων του αναπνευστικού συστήματος, για τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και ως φυσικό αποσμητικό λόγω των αντιμικροβιακών του ιδιοτήτων.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.
Κανονισμός & Ασφάλεια
Το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Υλικά Αρωμάτων (RIFM) βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας εκτενούς αξιολόγησης ασφαλείας για το έλαιο κυπαρισσιού. Μόλις ολοκληρωθεί, η αξιολόγηση θα εξεταστεί από την Επιτροπή Ειδικών για την Ασφάλεια Αρωμάτων και θα δημοσιευθεί σε επιστημονικό περιοδικό μετά από αξιολόγηση από ομότιμους ειδικούς.