Δωρεάν μεταφορικά για αγορές 50€ με Boxnow

Juniper oil (Juniperus communis L.)

Ανάλυση Συστατικού

Περιγραφή συστατικού

Το εκχύλισμα άρκευθου (juniper) προέρχεται από δέντρα και θάμνους της οικογένειας Juniperus. Τα φυτά αυτά συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο δημοφιλών διακοσμητικών φυτών παγκοσμίως, με παρουσία σε πάρκα και κήπους. Το συστατικό αυτό είναι γνωστό για τη χαρακτηριστική γεύση που προσδίδει στο τζιν (gin), δίνοντάς του την τραγανή, δροσερή του αίσθηση. Το άρωμά του χαρακτηρίζεται ως ξυλώδες και καθαρό, με μια φρέσκια επίγευση που θυμίζει μέντα, προσφέροντας μια αναζωογονητική αίσθηση στις συνθέσεις αρωμάτων.

Φυσική προέλευση

Δέντρο Άρκευθου

Το ήξερες ότι

  1. Ο άρκευθος έχει μακρά ιστορία στην παραδοσιακή ιατρική. Από την αρχαιότητα, χρησιμοποιούνταν για την αντιμετώπιση προβλημάτων του πεπτικού συστήματος και ως διουρητικό.

  2. Οι καρποί του άρκευθου αποτελούν το βασικό συστατικό του τζιν από τον 17ο αιώνα. Αρχικά, το ποτό αυτό παρασκευάστηκε στην Ολλανδία ως φαρμακευτικό σκεύασμα με την ονομασία "genever".

  3. Σε πολλούς αρχαίους πολιτισμούς, ο άρκευθος χρησιμοποιούνταν σε τελετές εξαγνισμού και καθαρισμού. Οι Ρωμαίοι έκαιγαν κλαδιά άρκευθου για να εξουδετερώσουν τις δυσάρεστες οσμές, ενώ οι Κέλτες τον χρησιμοποιούσαν σε τελετές προστασίας.

CAS Αριθμός

8002-68-4

Επίσης γνωστό και ως

CupressaceaeJuniperus communis oilJuniper berry oilJuniperus communis L.Juniper, Juniperus communis extractJuniperus communis fruit oil

Προϊόντα YUMA με το συστατικό

IFRA

Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.

Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.

Χωρίς περιορισμό

Κανονισμός & Ασφάλεια

Το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Συστατικά Αρωμάτων (Research Institute for Fragrance Materials - RIFM) βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας ολοκληρωμένης αξιολόγησης ασφαλείας για το έλαιο άρκευθου (Juniperus communis L.). Μόλις ολοκληρωθεί, θα υποβληθεί σε αξιολόγηση από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την Ασφάλεια των Αρωμάτων και θα δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά μετά από αξιολόγηση από ομότιμους κριτές.