Cocoa Absolute
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 18-03-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 55%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Το κακάο αποτελεί ένα βασικό συστατικό στην αρωματοποιία, ιδιαίτερα για τη δημιουργία γλυκών, γκουρμέ αρωμάτων με σοκολατένιες νότες. Συνδυάζεται αρμονικά με νότες κεχριμπαριού και λουλουδιών, προσδίδοντάς τους αισθησιασμό και μια γευστική διάσταση. Το δέντρο του κακάο ανήκει στην οικογένεια Malvaceae και στο γένος Theobroma. Οι κόκκοι του κακάο είναι πλούσιοι σε φλαβονόλες, ουσίες που διατηρούν τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες παρά τις υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διαδικασία του καβουρδίσματος. Όσον αφορά την καλλιέργειά του, σε χώρες όπως η Ινδονησία και η Βραζιλία, οι φυτείες πιπεριού αντικαθίστανται σταδιακά από φυτείες κακάο, καθώς οι τελευταίες είναι λιγότερο ευάλωτες σε ασθένειες. Στην Ακτή Ελεφαντοστού, το κακάο αποτελεί περίπου τα δύο τρίτα των εμπορικών εσόδων της χώρας, αναδεικνύοντας τη σημαντική οικονομική του αξία.
Το ήξερες ότι
Το όνομα "Theobroma" προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις "θεός" και "βρώμα" και σημαίνει "τροφή των θεών", αντανακλώντας τη μεγάλη εκτίμηση που έτρεφαν οι αρχαίοι πολιτισμοί για το κακάο.
Η Ακτή Ελεφαντοστού κατέχει κυρίαρχη θέση στην παγκόσμια παραγωγή κακάο, παράγοντας περίπου το 40% της συνολικής παγκόσμιας παραγωγής.
Το κακάο περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από πολλά φρούτα και λαχανικά, συμπεριλαμβανομένων των μύρτιλλων και του πράσινου τσαγιού, γεγονός που το καθιστά ένα από τα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά τρόφιμα στον κόσμο.
CAS Αριθμός
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.