4-Methyl-2-pentanone
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 18-03-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 75%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Η 4-Methyl-2-pentanone είναι ένα συστατικό με πράσινο, βοτανικό και φρουτώδες άρωμα που συνοδεύεται από λεπτές γαλακτώδεις νότες. Βρίσκεται φυσικά σε εσπεριδοειδή και καφέ, αλλά επίσης σε λυκίσκο, παπάγια, μπύρα, αυγά και δαμάσκηνα. Οι δημιουργοί αρωμάτων συχνά παράγουν μια φυσικά πανομοιότυπη (nature-identical) εκδοχή της σε εργαστήριο, εξασφαλίζοντας σταθερή ποιότητα και συμβάλλοντας στη διατήρηση των φυσικών πόρων του πλανήτη. Η εργαστηριακή εκδοχή μπορεί να προέρχεται από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων ανανεώσιμων υλικών, καθιστώντας την μια πιο βιώσιμη επιλογή για τη βιομηχανία αρωμάτων.
Φυσική προέλευση
Το ήξερες ότι
Η 4-Methyl-2-pentanone βρίσκεται σε μια εκπληκτικά ποικίλη γκάμα τροφίμων - από το πρωινό σας καφέ και τα αυγά, μέχρι τα εσπεριδοειδή και τα δαμάσκηνα στο επιδόρπιό σας!
Αποτελεί ένα από τα 800+ αρωματικά συστατικά που συνθέτουν το πολύπλοκο άρωμα του καφέ, συμβάλλοντας στις χαρακτηριστικές φρουτώδεις νότες που αναγνωρίζουμε σε ένα φρεσκοψημένο φλιτζάνι.
Όταν απολαμβάνετε μια μπύρα, μέρος της χαρακτηριστικής γεύσης του λυκίσκου οφείλεται σε αυτό το μόριο, το οποίο αναπτύσσεται φυσικά κατά τη διαδικασία ζύμωσης.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.
Κανονισμός & Ασφάλεια
Η ασφάλεια της 4-Methyl-2-pentanone έχει αξιολογηθεί από το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Υλικά Αρωμάτων (Research Institute for Fragrance Materials - RIFM) και έχει δημοσιευθεί αξιολόγηση ασφαλείας που έχει υποβληθεί σε επιστημονική αξιολόγηση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια σε καθημερινά προϊόντα στα τρέχοντα επίπεδα χρήσης. Αξιολογήσεις της ασφάλειας αυτού του συστατικού έχουν διεξαχθεί από διάφορους ρυθμιστικούς φορείς σε όλο τον κόσμο.