Isobutyric acid
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 18-03-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 75%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Το Isobutyric acid χαρακτηρίζεται από ένα γαλακτώδες, τυρώδες και βουτυρώδες άρωμα. Αυτό το συστατικό απαντάται φυσικά σε διάφορα τρόφιμα και ποτά, όπως το τυρί, το ξύδι, ο μούστος κρασιού, οι φράουλες, η μέντα και ο λυκίσκος. Οι δημιουργοί αρωμάτων συχνά προτιμούν την εργαστηριακή παραγωγή μιας πανομοιότυπης με τη φύση εκδοχής του, εξασφαλίζοντας έτσι σταθερή ποιότητα και συμβάλλοντας στη διατήρηση των φυσικών πόρων του πλανήτη. Η εργαστηριακή εκδοχή μπορεί να παραχθεί από διάφορες πρώτες ύλες, συμπεριλαμβανομένων ανανεώσιμων πηγών, καθιστώντας το μια πιο βιώσιμη επιλογή για τη βιομηχανία αρωμάτων.
Φυσική προέλευση
Το ήξερες ότι
Το Isobutyric acid είναι ένα από τα βασικά συστατικά που δίνουν στα παλαιωμένα τυριά, όπως το Roquefort και το Gorgonzola, το χαρακτηριστικό τους άρωμα. Αυτό που μπορεί να μοιάζει έντονο στην καθαρή του μορφή, γίνεται μέρος μιας πολύπλοκης γευστικής εμπειρίας στη γαστρονομία!
Παρόλο που έχει έντονο άρωμα τυριού, οι αρωματοποιοί χρησιμοποιούν το Isobutyric acid σε εξαιρετικά μικρές ποσότητες στα λεπτά αρώματα, όπου λειτουργεί ως "κρυφό συστατικό" που προσθέτει βάθος και πολυπλοκότητα.
Στη ζυθοποιία, το Isobutyric acid συμβάλλει στο χαρακτηριστικό άρωμα του λυκίσκου, ένα βασικό συστατικό της μπύρας. Έτσι, το ίδιο μόριο που βρίσκεται στο τυρί, συμμετέχει επίσης στο άρωμα του αγαπημένου σας ποτού!
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.
Κανονισμός & Ασφάλεια
Η ασφάλεια του Isobutyric acid έχει αξιολογηθεί από το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Υλικά Αρωμάτων (RIFM) και έχει δημοσιευθεί αξιολόγηση ασφαλείας που έχει υποβληθεί σε επιστημονική αξιολόγηση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια σε καθημερινά προϊόντα στα τρέχοντα επίπεδα χρήσης. Αξιολογήσεις της ασφάλειας αυτού του συστατικού έχουν διεξαχθεί από διάφορους ρυθμιστικούς φορείς σε όλο τον κόσμο.