Xanthan Gum
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 30-05-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 45%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Το Xanthan gum είναι ένας πολυσακχαρίτης, ένα πολυμερές με βάση τη ζάχαρη που παράγεται μέσω βακτηριακής ζύμωσης από το βακτήριο Xanthomonas campestris. Χρησιμοποιείται ευρέως στα καλλυντικά ως πυκνωτικός παράγοντας, σταθεροποιητής γαλακτωμάτων και βελτιωτικό υφής. Βοηθά στη δημιουργία απαλών, σταθερών συνθέσεων, βελτιώνοντας την επαλειψιμότητα και την αίσθηση προϊόντων όπως λοσιόν, κρέμες και τζελ. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αιώρηση σωματιδίων μέσα σε ένα προϊόν. Θεωρείται γενικά ασφαλές και αποτελεσματικό, προσφέροντας ευχάριστη υφή, βελτιωμένη αίσθηση και σταθερότητα στις καλλυντικές συνθέσεις.
Φυσική προέλευση
Το ήξερες ότι
- Το Xanthan gum αυξάνει σημαντικά το ιξώδες ενός υγρού ακόμη και σε πολύ χαμηλές συγκεντρώσεις, συχνά κάτω του 1%.
- Παράγεται από τη ζύμωση γλυκόζης ή σακχαρόζης από το βακτήριο Xanthomonas campestris.
- Είναι σταθερό σε ευρύ φάσμα θερμοκρασιών και pH, καθιστώντας το ευέλικτο συστατικό σε πολλές καλλυντικές συνθέσεις.
CAS Αριθμός
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.