Δωρεάν μεταφορικά για αγορές 50€ με Boxnow

Xanthan Gum

Ανάλυση Συστατικού

Περιγραφή συστατικού

Το Xanthan gum είναι ένας πολυσακχαρίτης, ένα πολυμερές με βάση τη ζάχαρη που παράγεται μέσω βακτηριακής ζύμωσης από το βακτήριο Xanthomonas campestris. Χρησιμοποιείται ευρέως στα καλλυντικά ως πυκνωτικός παράγοντας, σταθεροποιητής γαλακτωμάτων και βελτιωτικό υφής. Βοηθά στη δημιουργία απαλών, σταθερών συνθέσεων, βελτιώνοντας την επαλειψιμότητα και την αίσθηση προϊόντων όπως λοσιόν, κρέμες και τζελ. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αιώρηση σωματιδίων μέσα σε ένα προϊόν. Θεωρείται γενικά ασφαλές και αποτελεσματικό, προσφέροντας ευχάριστη υφή, βελτιωμένη αίσθηση και σταθερότητα στις καλλυντικές συνθέσεις.

Φυσική προέλευση

ΚαλαμπόκιΣόγιαΣιτάρι

Το ήξερες ότι

  • Το Xanthan gum αυξάνει σημαντικά το ιξώδες ενός υγρού ακόμη και σε πολύ χαμηλές συγκεντρώσεις, συχνά κάτω του 1%.
  • Παράγεται από τη ζύμωση γλυκόζης ή σακχαρόζης από το βακτήριο Xanthomonas campestris.
  • Είναι σταθερό σε ευρύ φάσμα θερμοκρασιών και pH, καθιστώντας το ευέλικτο συστατικό σε πολλές καλλυντικές συνθέσεις.

CAS Αριθμός

11138-66-2

Προϊόντα YUMA με το συστατικό

IFRA

Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.

Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.

Χωρίς περιορισμό