Δωρεάν μεταφορικά για αγορές 50€ με Boxnow

Fenugreek extract (Trigonella foenum-graecum L.)

Ανάλυση Συστατικού

Περιγραφή συστατικού

Η τριγωνέλλα (Trigonella foenum-graecum L.) είναι ένα συστατικό που εξάγεται από τα φύλλα και τους σπόρους του ομώνυμου φυτού. Διαθέτει ένα εντυπωσιακά απροσδόκητο άρωμα που συνδυάζει νότες από σφένδαμο, σέλινο, καφέ και κακάο. Αυτό το χαρακτηριστικό αρωματικό προφίλ την καθιστά αναγνωρίσιμη στις συνθέσεις αρωμάτων. Η τριγωνέλλα αποτελεί βασικό συστατικό της μαγειρικής της Ινδικής υποηπείρου για αιώνες, με την ξεχωριστή της μυρωδιά να είναι παρούσα σε πολλά πιάτα κάρυ.

Φυσική προέλευση

Τριγωνέλλα

Το ήξερες ότι

  1. Το όνομα "fenugreek" προέρχεται από το λατινικό "foenum graecum" που σημαίνει "ελληνικό σανό", αναδεικνύοντας τη μακρά ιστορία του φυτού στη Μεσόγειο. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι το χρησιμοποιούσαν στη διαδικασία ταριχεύσεων και στην παρασκευή θυμιάματος.

  2. Η τριγωνέλλα χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία τροφίμων για την παραγωγή τεχνητών αρωμάτων σφενδάμου (maple). Αν έχετε καταναλώσει προϊόντα με άρωμα σφενδάμου, πιθανότατα έχετε γευτεί τριγωνέλλα!

  3. Στην παραδοσιακή ιατρική διαφόρων πολιτισμών, η τριγωνέλλα χρησιμοποιείται για την υποστήριξη της γαλουχίας, τη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και ως τονωτικό. Μάλιστα, σπόροι τριγωνέλλας έχουν βρεθεί σε αρχαιολογικές ανασκαφές που χρονολογούνται από το 4000 π.Χ.

CAS Αριθμός

68990-15-8

Επίσης γνωστό και ως

Fenugreek absoluteCAS 84625-40-1LeguminosaeFenugreek seed oilTrigonella foenum-graecum L.Fenugreek extractTrigonella foenum graecum oilTrigonella foenum graecum seed oil

Προϊόντα YUMA με το συστατικό

IFRA

Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.

Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.

Χωρίς περιορισμό

Κανονισμός & Ασφάλεια

Το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Υλικά Αρωμάτων (RIFM) βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας ολοκληρωμένης αξιολόγησης ασφαλείας για το εκχύλισμα τριγωνέλλας (Trigonella foenum-graecum L.). Μόλις ολοκληρωθεί, θα υποβληθεί σε αξιολόγηση από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την Ασφάλεια των Αρωμάτων και θα ακολουθήσει δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό με κριτές.