Δωρεάν μεταφορικά για αγορές 50€ με Boxnow

Opoponax oil

Ανάλυση Συστατικού

Περιγραφή συστατικού

Το έλαιο opoponax προέρχεται από φυτά του γένους Commiphora, της οικογένειας της σμύρνας. Αυτό το συστατικό χαρακτηρίζεται από ένα πλούσιο και σύνθετο άρωμα που συνδυάζει διαφορετικές νότες. Στο προφίλ του μπορεί κανείς να εντοπίσει νότες μελιού, κεχριμπαριού, μπαχαρικών και βάλσαμου, με μια λεπτή υπόνοια κρασιού. Αυτός ο μοναδικός συνδυασμός αρωματικών στοιχείων καθιστά το έλαιο opoponax ένα πολύτιμο συστατικό στη δημιουργία σύνθετων αρωμάτων, προσφέροντας βάθος και χαρακτήρα στις αρωματικές συνθέσεις.

Φυσική προέλευση

Commiphora AfricanaCommiphora Roxburgii

Το ήξερες ότι

  1. Το opoponax έχει μακρά ιστορία χρήσης που χρονολογείται από την αρχαιότητα. Χρησιμοποιήθηκε στην αρχαία Αίγυπτο, Ελλάδα και Ρώμη τόσο σε αρώματα όσο και σε θεραπευτικές πρακτικές.

  2. Η ονομασία "opoponax" προέρχεται από τις αρχαίες ελληνικές λέξεις "οπός" (φυτικός χυμός) και "πάναξ" (πανάκεια), υποδηλώνοντας τις θεραπευτικές ιδιότητες που του αποδίδονταν.

  3. Γνωστό και ως "γλυκιά σμύρνα", το opoponax διαφέρει από τη βιβλική σμύρνα (Commiphora myrrha), αν και ανήκουν στο ίδιο γένος. Το άρωμά του είναι πιο γλυκό και λιγότερο πικρό από την κλασική σμύρνα.

CAS Αριθμός

8021-36-1

Επίσης γνωστό και ως

Bisabol-myrrh oilCommiphora erythraea var. glabrescens engle oilOpopanax (gum)Perfumed bdelliumCommiphora erythraea Engler var. glabrescensVolatile oil obtained from commiphora erythrea or related speciesOpoponax oil somaliaOpoponax EOSweet myrrh oilOpoponax ess. oilCommiphora kataf (Forssk.) Engl.OpobalsamOpoponax essential oil

Προϊόντα YUMA με το συστατικό

IFRA

Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.

Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.

Προδιαγραφή (S)
Με περιορισμό σε συγκέντρωση (R)
IFRA Δημοσίευση

IFRA Περιορισμοί Κατηγοριών

Οι κατηγορίες IFRA είναι ένα σύστημα ταξινόμησης καθημερινών προϊόντων που δημιουργήθηκε από τη Διεθνή Ένωση Αρωμάτων.

Ομαδοποιούν προϊόντα όπως κραγιόν, αρώματα, κρέμες σώματος και είδη καθαρισμού βάσει χρήσης και επαφής με το δέρμα.

Αυτή η ταξινόμηση βοηθά τους καταναλωτές να κατανοήσουν καλύτερα τα συστατικά και τον σκοπό των προϊόντων, προσφέροντας χρήσιμη καθοδήγηση για την καθημερινή τους χρήση.

ΚατηγορίαΠεριορισμόςMax συγκέντρωση
1. Προϊόντα χειλιών και παιχνίδια παιδιώνΜε περιορισμό σε συγκέντρωση0.077%
2. Αποσμητικά και αντιιδρωτικάΜε περιορισμό σε συγκέντρωση0.023%
3. Καλλυντικά προσώπου και μάσκεςΜε περιορισμό σε συγκέντρωση0.46%
4. Αρώματα και αρωματισμένα προϊόνταΜε περιορισμό σε συγκέντρωση0.43%
5A. Λοσιόν σώματος και πούδρεςΜε περιορισμό σε συγκέντρωση0.11%
5B. Ενυδατικές προσώπου και τονωτικάΜε περιορισμό σε συγκέντρωση0.11%
5C. Κρέμες χεριών και αντισηπτικάΜε περιορισμό σε συγκέντρωση0.11%
5D. Προϊόντα φροντίδας μωρώνΜε περιορισμό σε συγκέντρωση0.11%
6. Προϊόντα στοματικής υγιεινήςΜε περιορισμό σε συγκέντρωση0.25%
7A. Θεραπείες μαλλιών με ξέβγαλμαΜε περιορισμό σε συγκέντρωση0.88%
7B. Προϊόντα μαλλιών χωρίς ξέβγαλμαΜε περιορισμό σε συγκέντρωση0.88%
8. Προϊόντα προσωπικής υγιεινήςΜε περιορισμό σε συγκέντρωση0.045%
9. Προϊόντα σώματος με ξέβγαλμαΜε περιορισμό σε συγκέντρωση0.84%
10A. Οικιακή φροντίδα (μη αερολύματα)Με περιορισμό σε συγκέντρωση3%
10B. Οικιακά αερολύματα και σπρέιΜε περιορισμό σε συγκέντρωση3%
11A. Προϊόντα με ελάχιστη μεταφορά αρώματος (χωρίς UV)Με περιορισμό σε συγκέντρωση1.7%
11B. Προϊόντα με ελάχιστη μεταφορά αρώματος (με έκθεση σε UV)Με περιορισμό σε συγκέντρωση1.7%
12. Προϊόντα χωρίς άμεση επαφή με το δέρμαΧωρίς περιορισμό-

Κανονισμός & Ασφάλεια

Το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Υλικά Αρωμάτων (Research Institute for Fragrance Materials - RIFM) βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας εκτενούς αξιολόγησης ασφαλείας για το έλαιο opoponax. Μόλις ολοκληρωθεί, η αξιολόγηση θα εξεταστεί από την Επιτροπή Ειδικών για την Ασφάλεια των Αρωμάτων και θα δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές.