Neroli bigarde oil (Citrus aurantium L.)
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 18-03-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 85%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Το έλαιο neroli bigarde (νερόλι) διαθέτει ένα μοναδικό άρωμα που συνδυάζει τη γλυκιά μυρωδιά του πορτοκαλιού με φρέσκες ανθικές νότες. Αυτό το πολύτιμο έλαιο εξάγεται από τα άνθη της πικρής πορτοκαλιάς. Η προέλευσή του από το δέντρο Citrus aurantium L. του προσδίδει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, καθιστώντας το ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα συστατικά στη βιομηχανία αρωμάτων. Το neroli bigarde oil αποτελεί την τέλεια ισορροπία μεταξύ εσπεριδοειδών και λουλουδιών, προσφέροντας μια αρωματική εμπειρία που συνδυάζει φρεσκάδα και κομψότητα.
Φυσική προέλευση
Το ήξερες ότι
Το όνομα "neroli" προέρχεται από την Πριγκίπισσα της Νερόλα, Anna Maria de La Trémoille, η οποία τον 17ο αιώνα έκανε δημοφιλές το άρωμα χρησιμοποιώντας το ως άρωμα για τα γάντια και το λουτρό της.
Η παραγωγή ελαίου neroli είναι εξαιρετικά απαιτητική - χρειάζονται περίπου 1.000 κιλά άνθη για να παραχθεί μόλις 1 κιλό καθαρού ελαίου, καθιστώντας το ένα από τα πιο πολύτιμα αιθέρια έλαια στον κόσμο.
Παραδοσιακά, τα άνθη της πικρής πορτοκαλιάς χρησιμοποιούνταν σε γαμήλιες τελετές σε πολλές μεσογειακές χώρες, συμβολίζοντας την αγνότητα και τη γονιμότητα, ενώ το άρωμά τους πιστευόταν ότι καταπραΰνει το νευρικό σύστημα και μειώνει το άγχος της νύφης.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.
Κανονισμός & Ασφάλεια
Το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Υλικά Αρωμάτων (RIFM) βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας ολοκληρωμένης αξιολόγησης ασφαλείας για το έλαιο neroli bigarde (Citrus aurantium L.). Μόλις ολοκληρωθεί, η αξιολόγηση θα εξεταστεί από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την Ασφάλεια των Αρωμάτων και θα δημοσιευθεί σε επιστημονικό περιοδικό μετά από αξιολόγηση από ομότιμους κριτές.