Δωρεάν μεταφορικά για αγορές 50€ με Boxnow

Clove leaf oil

Ανάλυση Συστατικού

Περιγραφή συστατικού

Το έλαιο από φύλλα γαρύφαλλου (clove leaf oil) χαρακτηρίζεται από έντονες ξυλώδεις και βαλσαμικές νότες που κυριαρχούν στο αρωματικό του προφίλ. Αυτό το συστατικό, που λαμβάνεται από τα φύλλα του γαρύφαλλου, προσφέρει επίσης διακριτικές υποδηλώσεις μέντας, δημιουργώντας μια πολύπλοκη αρωματική σύνθεση. Στην αρωματοποιία, χρησιμοποιείται συχνά για να προσδώσει βάθος και χαρακτήρα σε συνθέσεις που απαιτούν ζεστές, αρωματικές νότες με μια φρέσκια διάσταση.

Φυσική προέλευση

Φύλλο Γαρύφαλλου

Το ήξερες ότι

  1. Το έλαιο φύλλων γαρύφαλλου περιέχει υψηλή συγκέντρωση ευγενόλης, ένα συστατικό που αποτελεί το 80-90% της σύνθεσής του και είναι υπεύθυνο για το χαρακτηριστικό του άρωμα.

  2. Από το ίδιο φυτό παράγονται διαφορετικά έλαια με διαφορετικά αρωματικά προφίλ: το έλαιο από τα φύλλα είναι πιο ξυλώδες και μινθώδες, ενώ το έλαιο από τους οφθαλμούς (μπουμπούκια) είναι πιο γλυκό και πικάντικο.

  3. Το γαρύφαλλο χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην παραδοσιακή ιατρική πολλών πολιτισμών, με τις πρώτες καταγεγραμμένες χρήσεις του να χρονολογούνται στην αρχαία Κίνα (περίπου 200 π.Χ.), όπου το μασούσαν για να φρεσκάρουν την αναπνοή πριν από συναντήσεις με τον αυτοκράτορα.

CAS Αριθμός

8000-34-8

Επίσης γνωστό και ως

Syzygium aromaticumClove extractClove leaf oil, MadagascarChouji yuEugenia aromaticSyzygium aromaticum L.Eugenia caryophyllataEugenia leaf oilEugenia caryphyllus (Sprengel) Bullock ex S.G. HarrisonEugenia caryophyllus (Clove) leaf oil

Προϊόντα YUMA με το συστατικό

IFRA

Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.

Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.

Χωρίς περιορισμό

Κανονισμός & Ασφάλεια

Το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Υλικά Αρωμάτων (Research Institute for Fragrance Materials - RIFM) βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας ολοκληρωμένης αξιολόγησης ασφαλείας για το έλαιο φύλλων γαρύφαλλου. Μόλις ολοκληρωθεί, η αξιολόγηση θα εξεταστεί από την Επιτροπή Ειδικών για την Ασφάλεια Αρωμάτων και θα δημοσιευθεί σε επιστημονικό περιοδικό μετά από αξιολόγηση από ομότιμους κριτές.