Cumin oil
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 18-03-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 100%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Το έλαιο κύμινου παράγεται από τους σπόρους του φυτού κύμινο, ένα συστατικό με βαθιές ρίζες στην παγκόσμια γαστρονομία. Αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο στη Μεξικάνικη, Ινδική και Μεσογειακή κουζίνα, προσδίδοντας χαρακτηριστική γεύση σε πολλά παραδοσιακά πιάτα. Στον κόσμο των αρωμάτων, το έλαιο κύμινου ξεχωρίζει για τα ζεστά και γήινα αρώματά του που δημιουργούν μια αίσθηση οικειότητας και θαλπωρής. Η αρωματική του υπογραφή συνδυάζει πικάντικες, ξυλώδεις και ελαφρώς πικρές νότες, προσφέροντας βάθος και χαρακτήρα στις αρωματικές συνθέσεις.
Φυσική προέλευση
Το ήξερες ότι
Το κύμινο έχει μια πλούσια ιστορία που εκτείνεται σε αρχαίους πολιτισμούς. Οι Αιγύπτιοι το χρησιμοποιούσαν στη διαδικασία μουμιοποίησης, ενώ στην αρχαία Ελλάδα και Ρώμη ήταν τόσο πολύτιμο που συχνά αποθηκευόταν σε ασημένια δοχεία.
Στην παραδοσιακή ιατρική διαφόρων πολιτισμών, το κύμινο χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για την ανακούφιση προβλημάτων του πεπτικού συστήματος, ως τονωτικό και για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Από βοτανική άποψη, το κύμινο (Cuminum cyminum) ανήκει στην οικογένεια Apiaceae, την ίδια οικογένεια με τον μαϊντανό και το καρότο. Το φυτό φτάνει σε ύψος 30-50 εκατοστά και παράγει μικρά ροζ ή λευκά άνθη από τα οποία αναπτύσσονται οι αρωματικοί σπόροι.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.
IFRA Περιορισμοί Κατηγοριών
Οι κατηγορίες IFRA είναι ένα σύστημα ταξινόμησης καθημερινών προϊόντων που δημιουργήθηκε από τη Διεθνή Ένωση Αρωμάτων.
Ομαδοποιούν προϊόντα όπως κραγιόν, αρώματα, κρέμες σώματος και είδη καθαρισμού βάσει χρήσης και επαφής με το δέρμα.
Αυτή η ταξινόμηση βοηθά τους καταναλωτές να κατανοήσουν καλύτερα τα συστατικά και τον σκοπό των προϊόντων, προσφέροντας χρήσιμη καθοδήγηση για την καθημερινή τους χρήση.
Κατηγορία | Περιορισμός | Max συγκέντρωση |
---|---|---|
1. Προϊόντα χειλιών και παιχνίδια παιδιών | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.4% |
2. Αποσμητικά και αντιιδρωτικά | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.4% |
3. Καλλυντικά προσώπου και μάσκες | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.4% |
4. Αρώματα και αρωματισμένα προϊόντα | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.4% |
5A. Λοσιόν σώματος και πούδρες | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.4% |
5B. Ενυδατικές προσώπου και τονωτικά | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.4% |
5C. Κρέμες χεριών και αντισηπτικά | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.4% |
5D. Προϊόντα φροντίδας μωρών | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.4% |
6. Προϊόντα στοματικής υγιεινής | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.4% |
7A. Θεραπείες μαλλιών με ξέβγαλμα | Χωρίς περιορισμό | - |
7B. Προϊόντα μαλλιών χωρίς ξέβγαλμα | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.4% |
8. Προϊόντα προσωπικής υγιεινής | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.4% |
9. Προϊόντα σώματος με ξέβγαλμα | Χωρίς περιορισμό | - |
10A. Οικιακή φροντίδα (μη αερολύματα) | Χωρίς περιορισμό | - |
10B. Οικιακά αερολύματα και σπρέι | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.4% |
11A. Προϊόντα με ελάχιστη μεταφορά αρώματος (χωρίς UV) | Χωρίς περιορισμό | - |
11B. Προϊόντα με ελάχιστη μεταφορά αρώματος (με έκθεση σε UV) | Με περιορισμό σε συγκέντρωση | 0.4% |
12. Προϊόντα χωρίς άμεση επαφή με το δέρμα | Χωρίς περιορισμό | - |
Κανονισμός & Ασφάλεια
Το Ερευνητικό Ινστιτούτο για Υλικά Αρωμάτων (Research Institute for Fragrance Materials - RIFM) βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας εκτενούς αξιολόγησης ασφαλείας για το έλαιο κύμινου. Μόλις ολοκληρωθεί, η αξιολόγηση θα εξεταστεί από την Επιτροπή Ειδικών για την Ασφάλεια των Αρωμάτων και θα δημοσιευθεί σε επιστημονικό περιοδικό με κριτές.