Heptyl acetate
Ανάλυση Συστατικού
Τελευταία ενημέρωση: 18-03-2025
Πληρότητα πληροφοριών: 60%
Παρά το γεγονός ότι ορισμένα συστατικά ενδέχεται να προέρχονται από πηγές ζωικής προέλευσης (αναφέρονται μόνο για λόγους πληροφόρησης), η εταιρεία μας δεσμεύεται στη χρήση αποκλειστικά VEGAN 🌿 εναλλακτικών για όλα τα προϊόντα μας.
Περιγραφή συστατικού
Το Heptyl acetate είναι ένα συστατικό που χρησιμοποιείται ευρέως στην αρωματοποιία για να προσδώσει φρουτώδεις και γλυκές νότες σε διάφορες συνθέσεις. Αποτελεί βασικό συστατικό σε αρώματα με νότες αχλαδιού και ζουμερών φρούτων, ενώ προσθέτει μια φρουτώδη διάσταση σε συνθέσεις με τριαντάφυλλο. Το συγκεκριμένο συστατικό διαθέτει μια χαρακτηριστική τριανταφυλλένια και μεταλλική πτυχή που το διαφοροποιεί από παρόμοιες ενώσεις.
Αν και το Heptyl acetate απαντάται φυσικά σε διάφορα φυτά και μπορεί να εξαχθεί από το αιθέριο έλαιο τζίντζερ (Ginger Essential Oil), στην αρωματοποιία χρησιμοποιείται κυρίως η συνθετική του μορφή. Συγκριτικά με το Hexyl acetate, που είναι παρόμοιο συστατικό, το Heptyl acetate προσφέρει λιγότερο ζουμερή αίσθηση αλλά πιο έντονο τριανταφυλλένιο χαρακτήρα.
Το ήξερες ότι
Η χημική δομή του Heptyl acetate, με την αλυσίδα επτά ατόμων άνθρακα, είναι αυτή που του προσδίδει τον ιδιαίτερο αρωματικό του χαρακτήρα, διαφοροποιώντας το από άλλους εστέρες οξικού οξέος που χρησιμοποιούνται στην αρωματοποιία.
Οι αρωματοποιοί συχνά συνδυάζουν το Heptyl acetate με άλλα συστατικά για να δημιουργήσουν πιο σύνθετες φρουτώδεις νότες, χρησιμοποιώντας το ως "γέφυρα" μεταξύ των φρουτωδών και των λουλουδάτων στοιχείων ενός αρώματος.
Το Heptyl acetate βρίσκεται φυσικά σε πολλά τρόφιμα που καταναλώνουμε καθημερινά, συμβάλλοντας στο άρωμα ορισμένων φρούτων και μπαχαρικών, αν και σε πολύ μικρές συγκεντρώσεις.
CAS Αριθμός
Επίσης γνωστό και ως
Προϊόντα YUMA με το συστατικό
IFRA
Ο IFRA (Διεθνής Ένωση Αρωμάτων) είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία αρωμάτων.
Ιδρύθηκε για να προωθήσει την ασφαλή χρήση αρωματικών συστατικών σε καταναλωτικά προϊόντα & Θεσπίζει πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές για τη βιομηχανία αρωμάτων μέσω επιστημονικών ερευνών και δοκιμών.